Alla inlägg den 7 juni 2009

Av /A - 7 juni 2009 21:04

Jag ringde sjukvårdsupplysningen idag för att kolla om de kunde fixa en läkartid åt mig tills i morgon eller så, eftersom jag har så förbannat ont. Tänkte att det vore nog läge för lite heavy duty-painkillers som omväxling, eftersom vanliga Alvedon hjälper ungefär lika mycket som en påse bullar. Och så tänkte jag att eftersom den här skiten bara blir värre för varje gång jag åker på det, så kanske vi skulle ta en titt på diskarna, bara sådär för säkerhets skull. Dock kände jag mig inte minsta orolig för att det skulle vara något fel på dem. Inte heller var jag orolig för varken Cauda Equina-syndrom eller tumörer. Det var dock sköterskan jag fick på tråden.


Jag beordrades att pallra mig in till akuten NYSS. Och så frågade hon tre gånger om jag kunde gå på toaletten som vanligt. Ja, sa jag. Men in skulle jag. Neurologisk påverkan (mina domningar) - då var det bara att pallra sig in, minsann. Så jag gjorde väl det då. Och när jag väl tog mig dit (var ett helt företag, bara det), så fick jag återigen toalett-frågan sisådär sju miljoner gånger. De fruktade Cauda Equina-syndromet (fast det sa de ju inte till mig, men herregud...jag har ju pluggat sånt här, så kunde jag ju lista ut med lillfingret), och jag ska då visst inte klaga på att de prompt ville ha in mig. Det är trots allt en åkomma som man ofta får åtgärda operativt, och helst ska fixa snabbt. Så det var ju givetvis bra att de tog symptomen på allvar. Sen att jag känner min kropp såpass väl att jag inte var orolig för den saken är ju en annan femma.


Nu har jag hur som helst varit inne på akuten ett antal timmar, och blivit undersökt både på längden och tvären. Lumbago-ischias har jag utan tvekan, och enligt läkaren kunde de "inte hitta något farligt" (jag gillade hur hon poängterade ordet "farligt" ;)). Hon kastade på mig en tvåveckors sjukskrivning och ett recept med lite fräsigare smärtstillande, så får vi se hur det går. Blir nog bra, det. Hoppas dock på ett snabbt tillfrisknande, så att jag kan gå i skolan i slutet på veckan som tänkt.


Nå. Så var det med den saken. I morgon ska jag hämta ut mina roliga piller (orkade inte ikväll, hade så ont och ville bara hem), och då kommer barnen hem :)

Av /A - 7 juni 2009 14:36

Gick på affären, vilket visade sig vara en förbannat dålig idé efter att ha ränt i tvättstugan hela förmiddagen. Hade ont som fan, och spydde varje gång jag kom in från tvättstugebestyren. Och sen affären. Bad idea. Tog mig 1/3 väg hem, sen tog det stopp. Kunde inte flytta benen ens om mitt liv hängde på det. Totallåsning. Smärtsamt som fan. Och så började jag domna bort också. Svullnad kring nervknippet längst ner i ryggen givetvis. En konsekvens av att jag ränt i trappor och tvättstuga hela förmiddagen.


Slutade med att jag var tvungen att få hjälp hem. Tog mig ingenstans. Och här ligger jag och kan bokstavligen inte röra mig från midjan och ner. Haleluja. Hade till och med domningar i ansiktet när jag kom hem. Bara att drutta omkull och ringa småbarnens pappa och be honom ha barnen en dag eller två till. Jag är totalt handikappad. Skit också.

Av /A - 7 juni 2009 10:15

I torsdags började jag få ont i ryggen. Kände av det när jag var på stan med M och Lo, men trodde det berodde på den annalkande mensen och att jag slarvat lite med mina coreövningar.


I fredags började jag möblera om. Hade än mera ont i ryggen, så jag fick ta det lite lugnt dock. I går hade jag ännu mera ont. Kunde bara sitta upp korta stunder, hade svårt att gå, fick ingenting gjort. Halvvägs i ommöbleringen, och det ser ut som om någon - bokstavligen - släppt en bomb här.


Idag trillade polletten äntligen ner. Vaknade med än mera gröndjävligt ont och inser att det här är ju för fan inte vanligt ont i ryggen. Det här är ju ryggskott, som jag får lite nu och då. Gah! Varför ska det alltid ta flera dagar innan jag fattar det?? Det är ju faktiskt en distinkt skillnad jämfört med när jag har ont i ryggen som vanligt.


Jaja. Ryggskott. Ont som fan den här gången. Inga smärtstillande hemma, men det skulle inte hjälpa heller. Det är antiinflammatoriskt man måste ha för sånt här, för smärtstillande hjälper lika mycket som halspastiller. Och jag kan inte äta antiinflammatoriska mediciner. Bara att bita ihop, med andra ord. Och så denna eländiga mensvärk på det. Ont både fram och bak - haha! Ja, kära nån, man kan ju inte annat än skratta åt eländet ;P


Jag har tvättstuga idag. Inte så kul när jag knappt kan gå inne i lägenheten ens :S Men men, jag har inget val. Måste tvätta idag. Och när jag var ut med första laddningen, så ser jag något ligga på backen bredvid bakhjulet på min cykel. Ja, jag har fått punktering på bakhjulet på min cykel, har jag berättat det? Kom hem här om dagen och upptäckte att däcket var platt. Har inte orkat deala med det än heller, för det har regnat så mycket.


Anyway, nu såg jag att det låg något där. Gick bort och tittade, och inser att det är lilla luftnippeln som ska sitta i cykelhjulet. Hatten ligger bortslängd lite längre bort, och muttern som håller ihop det hela är borta. Jag stod säkert i två minuter och bara tittade på det hela. Glad åt att det inte är en punktering i alla fall, och lite smått förvånad över människors sätt att resonera.


Det står till en var tid minst 20 cyklar i vårt cykelställ. Ofta är det uppåt 50 cyklar. Och med 20-30 meters mellanrum är det cykelställ på hela området. I vårt cykelställ är det enbart jag som har cykelbarnstol, cykelkärra och två av de minsta barncyklarna fastkedjade i varann. Det råder ingen tvekan om att alltihop tillhör en och samma liksom. Alla andra är bara "ensliga" cyklar, eller hur jag nu ska uttrycka saken. Det står dessutom några där som inte använts på gud vet hur länge, där det verkligen syns att de inte används. Och ändå...ändå väljer de MIN cykel att plocka delar från?? Hur fan resonerar man då?? "Jo, här har vi nån som har minst två små barn, och som säkerligen får krångla mer än alla andra när hon ska laga sin cykel, så HENNE plockar vi grejer av!"?? Jeeezuz...


Jaja. Jag är bara glad att det inte tycks vara annat än ett ventilbyte som behövs. Jag har ventiler ligger nånstans, ska bara hitta dem först. Jag har andra bekymmer som kräver min uppmärksamhet i större grad just nu. Ska till Stockholm och fotograferas i morgon t.ex Med ryggskott. Jah...det kan bli intressant ;)

Av /A - 7 juni 2009 01:16

...kunde inte låta bli, va? ;-)

Ovido - Quiz & Flashcards