Alla inlägg den 3 juni 2009

Av /A - 3 juni 2009 23:44

Barnen i sina nya sommarkläder.

Coola kids!


Mina fynd från Myrorna här om dagen.


Barnens egenhändigt shoppade badkläder.


Även i år fick jag en blomma på Mors dag av exet. Varför gör han sånt nu, efter att vi är skilda?? :P



Av /A - 3 juni 2009 15:39

Jag köpte hem ett par nystan garn + silvertråd här om sistens, för att göra de berömda BSG-sockorna. Inte det tänkta garnet, som kostar dyra pengar att ta hem från USA, utan ett annat, billigare, som jag kunde köpa här på Y&T. Men det kändes bara fel. Färgen var mörkspräckligt blåsvart, och kändes som en en iskall vinternatt, och inte alls som BSG. Fel, fel, fel.


Sen idag, när jag nu gjort klart mina april-sockor, så tittade jag runt lite i de andras bloggar, på de sockor som varit för maj. Det fanns två olika mönster att välja på då, och ingendera kändes alldeles rätt egentligen, tyckte jag. Ett par ganska korta i multifärgat garn, och ett par långa där ökningarna över vaden inte var såååå snyggt gjorda, tycker jag. Jag beslöt ändock att sticka de långa. Vilket jag ska göra. I vitt. Men när jag surfade runt och kollade på de andras sidor, så hade de flesta valt att göra den andra sockan. Bifrost. Eller Bifröst, som upphovskvinnan kallar den. Och den var inte så dum när allt kom omkring, denna Bifrost-socka.


Jag fortsatte titta runt lite medan tankespåret gick någonting i stil med Bifrost - enligt nordisk mytologi en bro som ledde från jorden till himlen - himmel - natthimmel - stjärnor...Ja, ni fattar givetvis vart jag vill komma. Plötsligt trillade polletten ner. Garnet jag köpte är perfekt till Bifrost-sockorna, både i färg och kvalitet, och den extra touchen med silvertråden kan nog bli riktigt snyggt. Så det får helt enkelt bli två par sockor/strumpor för maj månad ;)


Blivande Bifrost-sockor.


Nu ska jag lägga mig i ett bad med min bok, och göra mig lite fin innan jag ska på bio ikväll. Terminator står på programmet idag! :-)


Måste bara berätta en kul grej förresten...var ju till läkare i morse, och fick då träffa en alldeles pinfärsk läkare, som inleder besöket med att säga "Ursäkta, jag är inte van att vara läkare!" ;) Känns ju tryggt - haha!

Av /A - 3 juni 2009 15:01

Äntligen är mina Diagonal Lace Socks klara! :)



Mönstret finns här.  Jag har stickat mina i Opal.

Av /A - 3 juni 2009 10:06

Det låg ett mail i min inbox när jag kom hem från mitt läkarbesök nu på morgonen. En jämnårig bekant som hade något att berätta för alla oss som finns i hans sfär, och som valde att skicka ut ett mail med sin historia nu på morgonen till oss alla.


Idag var det hans tredje bröllopsdag med hans mycket högt älskade fru, J. De har två barn tillsammans, 4½ år och snart 2 år. Men han får inte fira sin tredje bröllopsdag med sin fru. Hans fru sedan tre år, flickvän sedan 8 år, dog igår.


Hon hade epilepsi. Fick anfall nu och då, men de gick oftast snabbt över. Nu hade hon varit anfallsfri i två år. Sedan kom det ett anfall på jobbet förra tisdagen. Hon fick hjärtstillestånd, och det tog över 30 minuter att återuppliva henne. Kritiska dagar på IVA följde, tills det igår kväll stod klart att hon var hjärndöd. Min bekant har mist sin fru och de små barnen miste sin mamma. Helt plötsligt.


Livet är skört. Man kan mista någon närstående helt plötsligt. Utan att vara beredd. Fundera på det nästa gång du gnäller över att katten skitit i sandlådan, att du inte har råd att köpa den där prylen du vill ha, eller nästa gång du säger något elakt till någon du egentligen bryr dig om. De kanske inte finns där för att höra din ursäkt nästa dag.

Ovido - Quiz & Flashcards