Alla inlägg den 9 juni 2009

Av /A - 9 juni 2009 11:31

Okej, den här vändan kommer till å ta lite tid. Min lumbago-ischias är fortfarande i det stadiet då den ständigt förvärras, vilket ställer till lite bekymmer i morgon och några veckor framöver. Jag kan nämligen inte gå i någon större omfattning. Till bussen går bra. Det är typ...50 meter eller så. Det fixar jag. Én gång. Sitta kan jag göra en kort stund om det är vanligt rätt-upp-och-ner. Typ 10 minuter eller så. Samma sak med att stå. Sen får jag så ont att det svartnar för ögonen. Tror jag har någon nervfläta som är extra uppretad eftersom jag får så vansinnigt ont, och eftersom jag sen sväller och domnar bort i benen. Jag gick i golvet på apoteket igår när jag skulle hämta mina smärtstillande, och sedan på busshållsplatsen när jag skulle hem. Obra. Man skrämmer ju folk.


Hur som helst, det hela är ju en aning bekymmersamt inför morgondagen och de kommande par veckorna. Sommarkursen drar igång för fullt nu, och jag är schemalagd hela dagarna. Det funkar ju inte, det är bara att inse. Och ja, jag tänker ignorera min sjukskrivning. Jag varken kan eller vill missa två veckor av kursen. Dels för att jag verkligen VILL läsa den, och dels därför att jag inte kommer kunna fortsätta på den efter två veckors uppehåll, eftersom jag kommer vara så långt efter alla andra. Vore det ren teori var det ingen fara, men det här är ju praktiska övningar till väldigt stor del, och då blir det ju svårt. 


Jag har mailat läraren, min namne Anita, och förklarat läget. Kom även på att jag kan ju sitta en stund om jag kan pallra upp så att jag lutar mig rätt mycket bakåt, så jag frågade ifall det finns någon kontorsstol jag kan låna, som man kan ställa in ryggen på. Och sen kan jag väl i värsta fall bara lägga mig på ett av borden där när jag måste ligga och vila, det funkar ju. Så det ska nog gå, hoppas jag. Åtminstone så att jag klarar förmiddagarna...
Tyvärr hjälper ju inte Citodonet på själva smärtan egentligen, men den tar de värsta spänningarna, och på så sätt orkar jag ju litegrann mera. Och så är det ju bara tre dagar den här veckan, och med lite flyt, så kanske jag är frisk nästa vecka...Eller bättre åtminstone. Det borde ha vänt tills dess.


Hur som helst, jag får använda min kreativitet på ett sätt jag inte hade förutsett inför den här kursen. En utmaning :) Såna gillar jag ju. Och man får ju se det positivt - jag kan med gott samvete sitta (ligga) oduschad och oklädd i soffan och titta på film och sticka. Har ju inte så mycket val just nu, liksom ;) Får väl passa på att njuta av det istället då :)

Ovido - Quiz & Flashcards