Alla inlägg under september 2009

Av /A - 20 september 2009 20:13

 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


Av /A - 20 september 2009 12:55

Jag funderar på att göra ett aktivitetsspel i julklapp åt de små. Kanske nånting i stil med toss across eller så. Eller bara sy bean bags och kanske köpa små plasthinkar som man skriver poäng på? Eller sy nån sorts matta kanske? Kanske en matta med hoppa hage på? Hm. Eller så kanske jag helt enkelt gör alltihop. Ett multispel, typ.


 

Toss Across.


En annan julklapp jag spånar på är att göra en äventyrssagobok åt barnen, där de själva är huvudpersonerna i en spännande berättelse. Har ju massor med kort på ungarna som jag skulle kunna klipp och klistra med, för att de ska bli sjörövare eller drakar eller vad nu sagan kan tänkas komma att handla om. Och så binder jag boken naturligtvis, och gör en riktigt fin pärm.


Mycket idéer har jag iaf :-)


Av /A - 20 september 2009 09:16

Så kom ännu en söndag, och innan man vet ordet av, så har även den gått till historien.


Vår söndag blir nog av det lugna slaget. Känner mig fortfarande trött och sliten efter influensan, så jag har inte tänkt göra så mycket mer än att städa lite och sticka lite. Och kanske rensa datorn en smula, för nu börjar det baske mig bli fullt igen.


Igår hände det inte så värst mycket. Var rätt slagen då med, så orken räckte inte så mycket längre än till att byta gardiner i vardagsrummet, klippa mig själv, bada och göra tacopaj och milkshake. Och sticka lite. Just nu är det strumpor som gäller, eftersom jag ju inte kan sticka på äldsta sonens julklappströja när han är hemma.


 

Äldsta sonen ligger i sängen och surfar.


 

Strumpstickning, Polly Jean.


Ja, så mycket mer upphetsande än så blir det inte just nu är jag rädd. Dras fortfarande med huvudvärk och trötthet, så min hjärnkapacitet är i nivå med en död sill just nu. Förhoppningsvis ska det gå till sig under veckan dock :-)

Av /A - 19 september 2009 09:49

 

Så här snygg blir man när man smyger upp på morgonen innan Mama vaknat, och målar sin silversparbössa och fjärrkontrollen till tv'n blå...


 

Emma kom och hälsade på, och sov över :-)


 

Sonens rum. Här ser vi stationära datorn, bokhyllan med dvd och stereo (Wii'et saknas dock, det hälsar på hos hans far just nu).


 

Taskig bild med för mycket motljus, but you get the idea. Sängen, nattduksbord, tv. Ett rum för en 14-årig teknik- och programmeringsintresserad grabb :-)


Av /A - 19 september 2009 01:40

Här ungefär skulle det finnas en bild på äldsta grabbens fina rum, men jag är för trött för att orka tömma kameran just nu. Jag får återkomma med den saken efter några timmars skönhetssömn.


Det har varit en lång dag. Äldsta sonens rum har förvandlats från något som mest liknade en nyligen bombad ruin från andra världskriget till ett riktigt grabbrum, som grabben ifråga dessutom blev mycket nöjd med. Skönt! Fast det visste jag iofs att han skulle bli också - jag vet ju vad han gillar.


Under dagen har jag dragits med en enveten huvudvärk och känt mig allmänt trött och eländig, och under eftermiddagen var det bara att inse att även om febern från baconflunsan har i stort sett gett med sig, så har grisen ifråga numera flyttat in i mina bihålor. Åtminstone känns det som om någon tryckt in en hel gris där. Som dessutom sparkar mig i skallbenet. Vet hut, grisjävel! ;)


Annars har det varit en skapligt lugn kväll, där jag dock fått ägna ohemult mycket tid åt mitt trådlösa nätverk som fått för sig att det inte finns längre. Mycket irriterande. Jag misstänker att nöffhostan även kan ha intagit min router, och om detta fortsätter, så ser jag ingen annan utväg än att slita fram stora kokboken och bläddra fram till sidorna där man kan läsa allt om styckning av gris. Det borde skrämma eländet på flykten, tycker jag.


Nu ska jag sova. Mycket. Hoppas jag. G'natt på er!

Av /A - 18 september 2009 11:24

Ikväll kommer äldsta sonen hem, och jag har planerat en överraskning åt honom. Hans rum har varit ett katastrofområde ända sedan vi flyttade hit, och nu tar jag tag i det och ger rummet en make over.


Nu är det inte grabbens fel att det är ett katastrofområde, utan vi har aldrig tagit oss för med att göra i ordning hans rum ordentligt, och när han dessutom är den som är hemma här minst, så tenderar det  att bli så att hans rum blir det rum där man dumpar grejer man behöver ha ur vägen lite snabbt. Stackarn har inte ens fått upp gardiner där inne än.


Det är rent otroligt vad mycket damm det blir när det samlas mycket grejer på så liten yta. Jag har dammsugit och dammsugit, och är alldeles sträv i halsen av allt damm *host!*. Men nu blir det fint. Nystädat och ommöblerat. Gardiner ska upp, taklampa på plats, och hans tv och dvd ska få flytta tillbaka in. Sen har han sitt Wii också + att han ska få in min stereo dit. Ny bokhylla får han också av sin äldre syster och hennes sambo, och jag hoppas vi får hem den idag. Det beror lite på om den går in i deras bil eller ej. Annars tror jag att jag tar en av mina så länge bara...vill göra klart där inne idag och överraska honom när han kommer hem.


Det lär nog bli lite trångt i hans rum iofs, med så mycket grejer, men han behöver ju inte så mycket golvyta egentligen. Ska vara när han spelar Wii då, men det löser sig nog.

Sen till kvällen ska vi göra pizza med parmaskinka, mozzarella, basilika och ruccola, och egen jordgubbsmilkshake. Och kanske hyra en film också, om vi hittar nåt vi vill se. Fast sonen kommer nog helst vilja vara på sitt rum, när det nu blir så fint där :)


Nej, det här duger inte. En snabb kopp kaffe till, sen ska jag fortsätta med rummet. Måste ju även hinna storhandla idag :)

Av /A - 17 september 2009 16:48

Lill-Houdini har gömt Mamas måttband, och det är helt omöjligt att hitta det. Jag svär, den ungen kan gömma en elefant i en besticklåda, och ingen skulle någonsin kunna hitta den.


Alltså. Mitt måttband är spårlöst borta. Lill-Houdini kan inte heller vara behjälplig med att hitta det, märkligt nog. Det ingår tydligen inte i hans programmering att återhitta sådant han har arkiverat. Det som däremot ingår i hans programmering är att hitta chokladkakan jag gömt i grannens skafferi, bakom en halvstickad tröja och sjutton burkar sardiner. DET kan han minsann.


Jag lär aldrig komma till universitetet och hävda att hunden ätit upp min läxa, men det är fullt möjligt att jag en dag kommer dit och säger att min 3½-åring har gömt den.

Av /A - 17 september 2009 14:18

Jag missade ju Tobias Krantz igår! Piss, pest och kolera! *muttra*


Men det gick iaf bra hos tandläkaren. Sonen var superduktig - helt klart den som varit mest samarbetsvillig vid första tandläkarbesöket av alla barnen, och jag är en mycket stolt Mama nu. Dessutom gick han nästan 4 km allt som allt, för att ta sig dit och därifrån. Min lilla kille börjar bli stor! :-)

Ovido - Quiz & Flashcards