Alla inlägg den 4 september 2009

Av /A - 4 september 2009 22:46

Det har varit en intensiv vecka, där jag har varit omgiven av döda män till stor del av tiden. Nu är det inte så brutalt som det låter, för vad jag menar är att jag studerat män som dött för över 2000 år sedan. Aristoteles, Platon, Sokrates, Perikles och alla de där. Nu kan jag snart allt som är värt att veta om antikens Grekland, tror jag. Mycket intressant är det också, tycker jag. Visste ni t.ex att Athen som stad existerat i 4500 år? Och att Athen är den demokratiska förebild som hela västvärlden är uppbyggd kring?


Vår basgrupp fungerar mycket bra, med undantag för en av medlemmarna som kom och frågade oss om hon fick vara med i vår grupp. Hon är inte riktigt inne på samma linje som vi andra, tyvärr...Hon tycks mest bara segla med lite sådär, och engagemanget är inte riktigt på samma nivå som vi andra, som har träffats varje dag i veckan som gått för att plugga.


Vi fyra är däremot helt på samma linje. Vi prioriterar studierna före allt annat, och vi vill ha så bra betyg som möjligt. Därför lägger vi också ner i snitt 12 timmar per dag på våra studier. En annan sak vi också har gemensamt är att vi alla fyra tränar ganska mycket. Och så har vi förbaskat kul ihop också, för den delen. Pratar om allt, inget är för pinsamt eller dumt, och vi backar hela tiden upp varann om det behövs. Det känns riktigt, riktigt bra.


Utöver studier och träning har jag inte hunnit med så mycket annat denna vecka. Jag har inte ens tagit mig tid att läsa mina favoritbloggar, och har ju bara sporadiskt och i korta ordalag bloggat själv. Jag får ta igen det nu, I suppose :-)

Träningen går iaf bra, och jag är faktiskt lite förvånad över hurpass mycket kondition jag ändå hade kvar efter vårens träning, med tanke på att jag varit som ett kolli hela sommaren, och dessutom rökt. Vikten står dock någorlunda still nu, till följd av att jag snart ska ha mens, och därför lagrar vätska (det gör jag alltid). Eller skulle ha mens, rättare sagt.


Nej, jag är inte gravid, och har inte heller några planer på att bli det. Däremot har jag planerat en ganska intensiv vecka framöver med träning, och skjuter därför upp min mens ett tag.

Jag har blivit lösare i hullet igen också, så snart stundar det väl en ny vända där allting drar ihop sig. Fast nu börjar det snart bli ett problem...Ni kanske minns att jag sa att jag var på god väg att krympa in i nästa storlek kläder? Well, det gick lite fortare än jag hade trott. Plötsligt, från ena dagen till den andra, insåg jag att jag inte bara krympt in i nästa storlek, utan ur den också, och in i nästa efter det istället. Nu drar jag plötsligt storlek 42 i byxor, något som inte alls rimmar med min vikt, om man ser till rena siffror. Men å andra sidan - en hel del av de där siffrorna är ju numera muskler, och de väger ju som bekant mer än fett.


Det roliga är att jag nästan kan se hur underhudsfettet minskar från dag till dag. Det är rätt häftigt, faktiskt. Och förresten går det lite bättre med maten nu. Jag äter mycket grönsaker, vilket jag tycker är det som är lättast å få i sig. Däremot har jag problem med att få i mig tillräckligt mycket proteiner, som jag ju behöver för musklerna. Börjar faktiskt överväga kosttillskott för att få i mig en högre dos protein...


Annars då...Tja, jag fick ju hångla igår, som sagt. Och en hel del till. Och det är väl ungefär så mycket detaljer som ni får i den frågan ;-) Det finns inte så mycket mer att säga heller, för den delen. Det var med någon jag känt länge, som jag funkar bra ihop med på det personliga planet, som jag aldrig känt att jag behöver vara någon annan än mig själv med, och det är någon som inte kommer jaga mig framöver. Vi kommer kunna träffas bara som kompisar igen, eller kunna träffas och hångla, om vi vill det. Det kommer aldrig kännas krystat eller fel på något sätt, tror jag.


Så var det med den saken. Now, jag skulle kunna tråka ut er med långa utläggningar om antikens Grekland och retorik i allmänhet, men jag ska bespara er den erfarenheten (visst är jag snäll?).

Det kommer bli en relativt lugn helg för min del. Håller på att tvätta lite nu, bland annat träningskläderna, som var dyngsura efter kvällens intensiva träningspass, och som jag behöver igen i morgon bitti. Dock kör jag inte mer än ett par maskiner ikväll, och tar resten i morgon. Jag tänkte ägna helgen dels åt träning, dels åt studier, och dels åt att städa ordentligt här hemma. Fast på söndag kväll är det födelsedagskalas i Märsta, så lite bonuskul blir det också - om jag nu kommer iväg (måste kolla om jag har skjuts).


Egentligen är jag ruggigt trött just nu, och funderar således på att snart inta horisontalen. Skulle dock behöva torka mina träningskläder...hm...tänkte ju kliva upp tidigt i morgon bitti och träna. Fast å andra sidan kanske jag skulle passa på att sova ut, när jag nu inte har något bokat som jag måste iväg på. Kommer nog sova gott inatt också, för jag ämnar bädda rent, och jag tog ett långt bad tidigare ikväll - man sover ju så guddomligt skönt då! :-D


Nej, det börjar bli dags att gå ut och ta hand om tvätten, hör ni...Jag får återkomma i morgon med nya uppdateringar ur mitt ofantligt spännande liv ;-)


Natti! :-)

Av /A - 4 september 2009 00:37

Nu har jag hånglat, vilket var mycket trevligt. Det har på alla sätt och vis varit en mycket angenäm kväll - men nej, några detaljer får ni inte ;P


Nu måste jag skriva ner en sammanfattning av mitt grupparbete, sen blir det sova.


G'natt med er! :-)

Ovido - Quiz & Flashcards