Alla inlägg den 11 september 2009

Av /A - 11 september 2009 23:53

I eftermiddags kom barnen hem, och vi har spenderat en trivsam och lugn fredagskväll tillsammans. Vi gjorde middag, och därefter tittade vi på Bolibompa, Bobster, Bröderna Lejonhjärta och en bunt program till. Det är första gången på 3 månader som jag faktiskt har antennsladden i tv'n. För övrigt meddelade dottern att hon ämnade gifta sig med Gonza i Bobster, och att hon skulle bära en grön klänning ;P


Samtidigt som vi tittat på tv, så har vi pysslat lite också. Det vill säga, barnen har gjort böcker, medan jag stickade. Så här blev det:


 

Dottern har gjort en bok om Snövit (fast hon råkade stava fel, men hon beslöt att det inte gjorde nåt), där Snövit får besök av alla sina prinsessvänner.


 

Här ska jag strax till att sy boken, och kartongbiten ni ser på mitten är till för att limma fast pärmarna på. Tips btw, om ni ska låta barnen göra egna böcker: När ni sticker hål i pappren i ryggvecket, så börja med ett hål på mitten, och därefter jämnt antal på vardera sida. Totalt sett ska det vara ojämnt antal hål, för att man ska kunna sy rätt.


 

Här har pärmarna på dotterns bok limmats fast också, och i morgon ska vi limma dit pappret som ska sitta på insidan pärmen, samt sätta dit bokryggen och limma på omslaget. Anledningen till att vi inte gjort det ikväll, är att det måste limmas antingen med spraylim eller lim man kan pensla på, så att limlagret blir helt jämnt över hela ytan. Duttar man bara lim här och var, eller drar strängar av lim längs kanterna, så kommer det synas igenom omslagspappret.

Till vänster sonens bok, som fick en mera tidningsbetonad form, eftersom han valde att göra sina ritningar i A4-storlek, och jag därför inte kunde sy den.

I morgon fortsätter vi med böckerna, och då ska ni även få se innehållet i dem :-)


 

Själv har jag stickat, och har nu påbörjat mönstret på oket, samt kommit så långt upp på bakstycket att det är dags att börja avmaska för ärmhål.


I morgon lär jag försöka plugga lite mer, för det blev inte alls så mycket som jag hade tänkt idag. Dels blev jag ruggigt trött, samtidigt som jag åkte på en hejdlös huvudvärk, håller på att sluta röka, har en massa hormoner som går ur kroppen, och på det håller min mens så sakteliga på att dra igång. Det har inte varit en av mina bättre dagar, för att säga det så. Som tur var kunde jag tigga några alvedon av exet (orkade inte gå in till stan för att ta mig till apoteket) + att han hade några nikotinplåster liggande sen han slutade röka tidigare, som jag kunde få tigga till mig. Normalt sett brukar jag ju röra mycket på mig när jag slutar röka, men med båda barnen hemma, så går det ju inte att sticka ut och springa när kroppen protesterar. Så det fick bli plåster över helgen, både för min och barnens skull. Med allt annat min stackars kropp genomlider just nu, så kändes det rimligt att lindra det som lindras kunde.


Vi ska förresten baka i morgon också. Fick ju massor av äpplen av Morgana, så i morgon blir det äppelkaka! Fick ju två bitar äppelkaka av Morgana, men de tycks ha försvunnit spårlöst...*host* ;-) Jag kanske slår på stort och bakar bröd också, om jag har tillräckligt mycket mjöl hemmma.


Nej, nu är det sovdags, hör ni. Hoppas jag slipper vakna 06:30 i morgon också...

God natt med er! :-)

Av /A - 11 september 2009 06:50

Idag hade jag planerat in att ha sovmorgon. Och vaknar 06:30. Hm. Det var väl inte riktigt den tidpunkten jag hade sett för mig att jag skulle vakna när jag kröp i säng igår. Men man får väl se det positivt - jag hade även planerat att plugga mycket idag, innan barnen kommer hem, och nu får jag ju extra tid till det :-)


Kaffe. I'll be back.

Ovido - Quiz & Flashcards