Alla inlägg den 15 september 2009

Av /A - 15 september 2009 22:56

Influensan till ära, så tittar jag på The Stand (Pestens Tid) ikväll. Kändes passande. Jag med min nöffhosta och de med sin Captain Trips. För övrigt en av mina favoritfilmer/-böcker.


Annars så har jag bakat både morotskaka och chokladkaka idag, gjort middag, diskat och städat lite. Och sovit en del. Och stickat mer än jag trodde jag skulle göra. Är lite drygt halvvägs på framstycket på äldsta sonens julklappströja nu. Det går undan. Bildbevis kommer i morgon, jag ids helt enkelt inte just nu. Febern gör mig lite matt idag.


Nu ska jag titta lite mer på filmen, sen får det vara sovdags. Natti!

Av /A - 15 september 2009 09:40

Vaknade och kände mig ytterst irriterad idag. Förmodligen en kombination av lite nikotinabstinens samt vetskapen om ännu en vecka hemmavid. Efter sommarens isolation känns det ju måttligt kul att vara isolerad hemma igen.


För stunden har dock den värsta irritationen lagt sig, och jag har ägnat en stund åt att sticka. Äldsta sonens julklappströja växer fram centimeter för centimeter, och det finns gott hopp om att hinna få klar den någon gång inom de närmsta par veckorna (beroende på hur mycket jag kommer plugga).


Ute skiner solen och det är höstligt friskt i luften. Balkongdörren står på glänt, så att vi får in lite av den friska luften, och i bakgrunden har vi Det susar i säven på dvd. Livet är rätt soft ändå, även om jag allra helst hade varit i skolan idag. Men när jag nu inte kan det, så har jag beslutat att göra det bästa av det. Jag är ju faktiskt skapligt pigg så länge jag sitter still, medan jag får nära-döden-upplevelser så fort jag försöker göra något mer avancerat än att gå på toa.


Det är således som bäddat för en sticka-pyssel-dag idag. Kanske tar jag fram stora traven med jultidningar och låter mig inspireras av dem, kanske spånar jag lite på mitt Halloween-firande. Nåja, det sistnämnda blir nu inte så mycket till firande, utan jag kommer vara hemma och barnledig den helgen, men jag funderade faktiskt på att göra lite godis och sånt då, och kanske lite dekorationer. Hittade en massa roliga idéer på Martha Stewarts sida.


Film är ju en självklarhet under en Halloween-helg, och en klassiker som givetvis dyker upp på listan är ju Ghost med Demi Moore och Patrick Swayze. Den känns kanske än mera aktuell nu när han avled i cancer igår. A ghost for real, liksom.


Nåväl. Livet går vidare för oss andra, och för min del innebär det att försöka få diskat lite. Det blev såpass sent igår innan jag fick något varmvatten (fjärrvärmen var avstängd hela dagen), så jag orkade aldrig diska igår. Får ta det idag istället, i omgångar. Och kanske, om jag orkar, så blir det lite morotskaka tillverkat också :-)

Av /A - 15 september 2009 01:39

Jorå, nog är det som min vän Annika M påpekade. Förmodligen är det just baconflunsan man åkt på, fast en relativt lindrig variant eftersom jag annars är frisk och stark. Det är ju mest baconflunsan som är i omlopp just nu. Så är det ju. Fast samtidigt vill man ju inte säga att man antagligen har baconflunsa när hälften av befolkningen är panikslagen vid blotta tanken på den. Alltså säger vi, och vidmakthåller envetet, att det bara är frågan om vanlig flunsa. För oavsett vilka bokstäver vi sätter för att beskriva den, så är det för mig inte värre än en vanlig flunsa i vilket fall. Det som är jobbigt med just den här varianten är ju bara att de som annars är särskilt utsatta kan bli väldigt sjuka eller rent av dö av den. Jag kommer dock klara mig utan problem.


Annars så har det varit val i Norge idag. Socialdemokraterna har vunnit. Och jag vill ju se den som är förvånad över det resultatet. Annars så har jag bestämt för mig att någon fyller 60 just idag (nåja, igår blir det ju egentligen), inte för att det spelar någon roll, eftersom vederbörande inte längre ingår i min familj (nej, det är inte min mor, utan hennes sambo). En annan som fyller år idag (igår) är äldsta brorsans dotter, som blir hela 25 år i år.


Det är många födelsedagar i september. En annan som fyllt år är min syster - grattis i efterskott!


Lugn kväll. Ohemult trött, inte minst med tanke på hur mycket jag faktiskt sovit idag. Infernalisk värk i kroppen, i synnerhet när jag försöker röra mig. Det har blivit mest tecknat på dvd och stickning ikväll. Nu ska jag dock krypa ner och sova några timmar igen. Natti på er!

Ovido - Quiz & Flashcards