Direktlänk till inlägg 29 juni 2009

Sju slynor och en papier maché-tiger.

Av /A - 29 juni 2009 20:55

Allas vår kära Persilja (vars blogg borde märkas med varningstriangel och orden "beroendeframkallande") har inspirerat mig. Inte första gången det händer. Denna gång var det dock inte till kreativitet, utan till att kalla mina dörrar för slynor. Hahaha! Skrattade högt när jag läste hennes inlägg om hur hon möblerat om och hennes son gett henne rådet att kalla dörrarna för slynor ;) Så, efter en snabb räkning här hemma, kan jag alltså konstatera att Regnbågshemmet innehåller även sju slynor. Jah. Nåväl, här är alla välkomna ;)


Annars har det varit en mycket intensiv eftermiddag. Vi var på kiosken bredvid affären och ordnade med månadskortet åt mig, och gästkortet som jag tänkte ha till pojkvännen när han kommer, äldsta sonen när han är här, och vem som nu annars kan tänkas råka behöva ett dylikt när vi ska ut och åka buss. Sen hem, och därefter in till stan för att köpa garn, knappar, tapetklister och ballonger. Garnet hade inte kommit än, men jag köpte knappar. Åtta stycken hutlöst dyra (naturmateriale), men ack så vackra knappar. Jag tänker inte berätta vad de kostade ens (17 kr. Styck. *host*). Pojkvännen kommer få äta nudlar hela tiden han är här ;)


Vackra knappar.


Jag köpte även ett par stora akvarellark, så nu ska här målas. Pojkvännen frågade om jag vågade släppa loss barnen på det, och mitt svar är: Självklart! Självklart ska barnen få försöka måla med riktiga akvarellfärger på riktigt akvarellpapper. Precis som de får låna mina oljepastellkritor och annat materiale som jag har hemma. För tänk på det...hur ofta blir inte barnen hänvisade till billigt skit, bara för att de är just barn. Hur mycket kreativitet har inte dödats genom åren för att de får arbeta med skräpmateriale? Så jag kostar gärna på extra för sånt. Tänk så mycket roligare att få rita och måla med riktiga grejer! Bara att få måla med riktiga vattenfärger istället för de där billiga, som knappt släpper ifrån sig någon färg alls. Eller med penslar som stråna trillar ur efter första gången de målar, som man inte kan få en riktig "spets" på, eller som får stå upp och ner och torka, så att borsten blir böjd i 90-graders vinkel. Fy fan för att vara en kreativ unge, och så bli förpassad till sånt skit! (pardon my french).


Nåväl. I morgon ska jag se om jag kan hitta något lämpligt att tejpa upp akvarellpappret på, sen blir det måla :) Och så ska jag nog börja med min tiger också, tror jag. En lite småkreativ dag i hemmets lugna vrå, som motsats till allt spring idag. Måste erkänna att jag är lite öm i ryggen nu ikväll, även om jag inte tycker jag har direkt ont. Passade på att ränna några gånger i tvättstugan också, efter att vi var till stan, och sen var vi bort till granntjejen och lånade den där inspelningen hon gjorde med instruktionerna inför våra självstudier nu på sommarlovet. Och sen fick ungarna bada. Min rygg har verkligen fått umgälla för att den inte fungerat riktigt på sistone ;) Det enda jag inte gjort är att färdigställa ommöbleringen som så snöpligen avbröts för några veckor sedan. Men lite av det ska jag nog ta i morgon. Barnens rum, där inte bara en, utan ett antal tromber tycks ha dragit fram, ska städas, ett stort bord flyttas på plats där inne, och en stor tv flyttas in dit. Det där med tv'n är jag inte alldeles säker på att jag grejar själv, för den är ett förbannat åbäke, men det visar sig.


Nå, det var väl det hela. Nu får det bli kväller här, tror jag bestämt. Stickningen kallar ;)


PS: M - barnen tjatar om att åka och träffa grabbsen och Lo, är ni hemma senare i veckan nån dag?

 
 
Ingen bild

Morgana

30 juni 2009 08:10

Vilka snygga knapplar, men OJ så dyra!!! :-)

Jag tycker också det är viktigt med bra material när jag målar/pysslar/what ever... Fick nån STOR låda i present med alla möjliga kritor och pennor till Ungarna, men det var ju skitmaterial (men det hade varit billigt...) och bara frustrerande att skapa med. Det GICK INTE att skapa med det. Ritpennorna gav ingen färg och tuschpennorna tog slut efter tre sekunder. Nä, i soporna åkte dem!
Barnen får använda mina målargrejer i stället och då blir det de mest fantastiska bilder. :-)
Fast det var längesen jag köpte akvarellpapper... hur mycket kostar de nu för tiden? Vi kör med lite tjockare ritpapper om jag inte plockar fram mina gamla akvarellblock (med just ihoplimmade papper du pratade om tidigare).

Och visst, vi är jättejätteleksugna, så välkomna hit när ni har lust! :-)

 
Ingen bild

/A

30 juni 2009 10:09

Ja, uj...jag har nästan lite ångest över de där knapparna. Men de var ju sååå snygga! Bilden gör dem inte rättvisa alls.

Ja, det är så tråkigt med skräpgrejer, och en annan skulle ju aldrig nöja sig med sånt. Klart ungarna ska ha riktiga grejer!

Akvarellpappren fanns i alla möjliga prisklasser tydligen. Tittade inte så noga på blocken, men tror de låg på runt 200 och uppåt, men det kan nog ha funnits billigare också. Tittade inte så noga, som sagt. De lösa pappren, som ju är riktigt stora och räcker rätt långt, låg på 33 kr och uppåt. Jag köpte två stycken för 33 kr, för jag tyckte de verkade vara rätt bra kvalitet trots att det var de billigaste - med förbehåll om att jag ju trots allt är novis på området ;) Ska testmåla dem senare idag, tänkte jag, så jag kan återkomma med rapport när jag ser hur de beter sig.

Vi kommer jättegärna! Vad sägs om torsdag? Vi ska till Grönan med pappan, fastrarna och kusinerna på lördag, så jag tänkte vi skulle ta det rätt lugnt på fredag, så att de orkar med allting.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av /A - 1 januari 2012 10:48

Kära blogg, jag vet att jag har försummat dig under lång, lång tid. Men jag har liksom inte haft varken ork eller lust att skriva på länge.   2011 var ett tungt år. Gick tillbaka igår och skummade igenom gamla inlägg, och såg hur året utvecklade ...

Av /A - 2 augusti 2011 21:32

Jag har både svårt att hinna med saker och ting numera, och svårt att orka med. Och nu, när jag dessutom har två bloggar, så är det verkligen svårt att hinna med. Jag skriver nu även på http://rhetorica-galactica.bloggplatsen.se/ , som är en "publik"...

Av /A - 22 juli 2011 04:12

Jag har ju sovit hela dagen, så nu inatt har det inte blivit mycket sömn. Istället har jag repat upp mohairtröjan jag stickade i vintras, som blev på tok för stor, och börjat sticka den i en storlek mindre, i sällskap av fjärde säsongen av Sex and th...

Av /A - 21 juli 2011 19:14

Så. Idag blev jag opererad. Sov inte särskilt mycket inatt, var så rädd att försova mig, så jag har vilat mycket idag. Fick vänta ända till kl 11 innan det blev min tur, så jag sov större delen av förmiddagen efter att jag hade fått en säng. Sen sov ...

Av /A - 20 juli 2011 20:09

Imorgon är det dags. Då ska jag in på Ackis tidigt på morgonen för en mindre operation, där de ska gå in i livmodern och ta prover inuti livmodern samt livmoderhalsen för att utesluta cancer. Det känns rätt så lugnt fortfarande och just nu är det job...

Ovido - Quiz & Flashcards