Alla inlägg den 26 juni 2010

Av /A - 26 juni 2010 23:21

Julinspirerad som jag hastigt och lustigt blev, så surfade jag runt lite och trillade till sist in på lego.com. Där hittade jag en massa saker som barnen skulle leka i timmar med...:


 

Maskiner är alltid populära.


 

Flygplan likaså.


 

Den här bussen skulle också gå hem.


 

Det här skulle vara ett roligt komplement till alla Zoo-djur de redan har. Tänk er - en utflykt i det vilda, där det lurar både tigrar, krokodiler och zebror...För inte att tala om ifall camparna skulle råka springa på indianerna och deras tipi! (som vi också har).


 

Husvagnssemester vore ju inte fel   De kanske åker och besöker ett zoo med vilda djur?


 

Barnen älskar Toy Story, så den här skulle garanterat vara en hit. Tyvärr får man inte tag på den i Sverige dock...


 

Pirater är alltid populära.


 

Den här vore nåt för storebror. Han har redan en röd Ferrari i sin bokhylla, som säkert inte skulle bli ledsen över att få sällskap av en gul Lamborghini.


 

Jag trillade även in på Hard to find-avdelningen, och hittade lite roliga saker. Vad sägs om ett Taj Mahal i lego?


 

Eller en medeltida marknad?


 

En Merry go round är ju aldrig fel!   


Men nu får det vara slutspånat på julklappsfronten för idag. Det är hög tid att jag pallrar mig i säng, för jag lär ju knappast få sovmorgon imorgon   

Av /A - 26 juni 2010 21:16

Hurra - hurra! Barnen är hemma igen! Och som vanligt när de har varit borta, så är det livat värre när de kommer hem igen *s*. Men det var iaf två glada och trötta barn jag fick hem, och de var både smutsiga och myggbitna, som sig bör så här års   

För min del bestod större delen av dagen av väntan på att barnen skulle komma hem. Jag röjde lite, städade lite, bakade lite, men ändå tyckte jag tiden kändes lång. Men till sist kom de iaf, och vi kunde ha vår lilla monsterfest   


Nybakade chokladmuffins med bitar av mörk choklad inuti.


Monstermuffins! Grön grädde, strössel i två olika gröna nyanser och ett grönt körsbär på toppen - precis som små monster vill ha dem!   


Barnen ritar läskiga saker. Vampyrer, monster och fladdermöss blev det.


 

Barnens bonussyster hade plockat blommor till mig! Sötnosen   Och extra roligt att det var prästkragar, som ju är en av mina favoriter.


Häxgrytorna kokar   


 

Bubbliga coke floats.


Monstermiddag.


Surprise! Jag har försökt hitta någon som kunde fixa en sån här Statoil-fotboll åt lillebror, och nu hade pappan och hans sambo gjort det (jag hade inte pratat med dem om saken, så de visste inte ens att jag var ute efter en sådan). Imorgon blir det både cykelåkande och fotbollsspelande med andra ord   


Nu är det kväll och de söta små monstren är både rena och mätta, och sover sött. Åtminstone den ena av dem. Lillebror kan jag höra föra långa diskussioner i sömnen där inne *s*. Själv sitter jag faktiskt och tittar på julfilm, Miraklet i New York, och har precis påbörjat årets första julstickning. Ett par vantar, som nog kommer hamna i dotterns julstrumpa.


Årets första julstickning.


Nu ska jag ägna mig åt lite stickning och titta på filmen, medan jag drömmer lite om årets jul fastän det är mitt i sommaren   

Av /A - 26 juni 2010 09:12

Jag vaknade till samma tystnad ute idag som igår. Det känns helt overkligt. Inte på ett negativt sätt dock, utan bara otroligt ovant.

Sen slog det mig att det var så här jag växte upp. På landet, utan några nära grannar. Tystnad. Det man hörde var ljudet från havet och måsarna. Och på den tiden slog man aldrig på tv'n förrän barnprogrammet började. Men så fanns det ju också bara én kanal på den tiden, och barnprogrammet mellan 18 och 19 var det enda barnprogrammet som sändes på hela dagen. Lite skillnad mot idag, minsann.


Hur som helst, det är otroligt vad van man har blivit vid alla dessa ljud hela tiden, framförallt ljuden av andra människor. Men det är skönt att få vila öronen också, tycker jag. Jag lär väl passa på medan jag kan, för i eftermiddag kommer barnen hem, och då är det allt slut på lugnet *s*.


Det ska bli skönt att få hem dem. Vi har planerat lite monsterfest idag, så på menyn står det grön spaghetti, korvfingrar och ketchupblod. Och riven ost som väl får vara...hm...inte vet jag...mjäll, kanske?   Och drickan får bli coke floats - cola med en kula glass i. Glassen gör att det bildas vitt skum, så vi kan väl kalla det...hm....rabiesdricka kanske? Och om jag hittar såna där långa gelemaskar, så dekorerar jag nog glasen med såna. Kanske kan få masken att ringla sig uppför sugröret?


Och sist men inte minst så blir det monstermuffins. Chokladmuffins med bitar av mörk choklad, grädde och svart strössel. Eller kanske turkost? Fanns fyra olika färger i strösselburken jag köpte, så jag kan ju blanda lite också. Och på toppen blir det förstås körsbär, fast gröna denna gång. Det tror jag små monster skulle gilla.


Anyway, jag lär pallra mig till affären igen nu på förmiddagen. Igår och i förrgår var jag dit sjuttioelva gånger känns det som, eftersom jag bara kan handla en begränsad mängd saker på en och samma gång. Men man får ju se det positivt - man får motion iaf. Och nu är nog det mesta hemma av det vi kommer behöva under våran snålsommar, tror jag. Blöjor, bindor, toapapper, mat (min lilla frys är till bredden full, så hur jag ska få in ett glasspaket där också - ens ett litet ett - övergår mitt förstånd), shampoo, duschtvål - you name it. Det mesta finns nu. Vi ska inte behöva svälta iaf, även om vi nu inte kan hitta på så mycket i sommar.


Det kommer inte gå någon nöd på barnen i vilket fall. Vissa veckor ska de vara hos pappan, och de brukar hitta på en massa saker. Om en vecka ska de åka till deras stuga i Dalarna, som ligger vid ett vatten, så då kommer de få bada så mycket de vill t.ex Jag ser heller inget fel i att barnen får använda sin fantasi lite också - en annan växte ju upp med att ägna sommaren åt att leka mestadels. På den tiden var det inte tal om en massa utflykter och semestrar hit och dit. Vi roade oss själva. Det enda som är tråkigt är att jag inte kan släppa ut barnen själva här...jag måste alltid vara med dem, och det begränsar ju lite. Det blir inte riktigt samma sak när man måste ha en vuxen med som övervakar en. Men jag tröstar mig med att jag tror mig ha en del barnasinne kvar, så att de ändå kan få möjlighet att leka så fritt som möjligt även om jag är med. Upptäcka saker och så.


Nu har jag bara én schemalagd vecka kvar (två dagar), sen är jag ledig i 3½ vecka. Nå, egentligen är jag bara helt ledig i lite drygt 2 veckor, och ska skriva mitt projektarbete under den sista studieveckan. Men det borde inte ta alltför lång tid. Det ska bara vara 4-5 sidor långt, och jag har ju skrivit en rad sådana redan och har vanan inne, och det är om ett ämnesområde och en pjäs jag är väl förtrogen med. Med lite flyt kan jag skriva det hela på en dag eller så. Och känner jag mig själv rätt, så skjuter jag inte upp det till sista stund, utan tar itu med skrivandet tämligen omgående för att bli av med det hela. Det har blivit en vana att göra så, vilket jag är väldigt glad för. Det minskar stressen högst avsevärt, och det ger också utrymme för oförutsedda saker, som t.ex sjukdom.


Nåväl. Om man skulle försöka smita mellan regnskurarna och ta sig till affären då, kanske...

Av /A - 26 juni 2010 00:01

Midsommar är över för min del. Alldeles strax är det dags för sängen, och efter lunch imorgon kommer gulliganerna hem - sweet!   


Oh - en disclaimer innan jag tar kväller:

Jag publicerar av princip inte kommentarer där avsändaren inte framgår tydligt, exempelvis när avsändaren säger sig representera en icke närmare presenterad organisation eller dylikt. Detta är en personlig blogg, och ska man kommentera så förväntar jag mig att man gör det som individ. Likaså publicerar jag inte kommentarer som inte är något annat än reklam. Jag börjar tröttna på alla möjliga "erbjudanden" som skickas bara för att jag skriver om t.ex vikt. Om avsändaren ens hade läst inlägget skulle de veta att de riktar sig till helt fel person, alltså kan jag inte dra någon annan slutsats än att de söker på vissa ord och massbombar ett flertal bloggar på samma sätt. Ip-numren är naturligtvis blockerade, men likt myggor och annat kryp, så dyker de hela tiden upp igen.


Så. Nog om det.


God natt!


 

Kvällstrött kvinna. I bakgrunden delar av "Biblioteket".

Ovido - Quiz & Flashcards