Alla inlägg den 18 juni 2010

Av /A - 18 juni 2010 16:20

Det är en regnig fredagseftermiddag, och jag laddar för en regnig helg med alla barnen hemma. Detta kräva sysselsättning för de yngre barnen (den äldre gör inget annat än att programmera, så han är sysselsatt ändå. Ska jag få loss honom från hans laptop, så lär jag ta till kofot och spett   ). Och eftersom det nu råkar vara kronprinsessans bröllop imorgon (och en kompis gifter sig också - Rickard Eriksson som grundade Lunarstorm), så tänkte jag att vi tar tillfället i akt och firar lite på den här kanten också, även om jag nu inte är nämnvärt intresserad av bröllopet i sig (tycker dock det är kul att se alla fina kläder, så tv'n lär nog stå på under spektaklet).


Vad göra då? Jo, barnen ska få baka prinsessmuffins i fina, rosa muffinsformar, och jag har handlat en stooooor kasse godis till kvällen. Godiset ska paketeras fint (undrar om jag har nåt prinsessigt paketpapper?), gömmas och jag ska rita skattkartor åt barnen. Sen kör vi väl lite lekar också, typ sätta svansen på åsnan och sånt. Funkar alltid för 4- och 6-åringar, och med tanke på att det är 30 år sedan jag själv gjorde det senast, så kan det nog bli rätt skoj för en annan med.

Sen vet jag inte vad mer jag ska hitta på...Barnen kan ju klä ut sig om de vill förstås, och vi kan pyssla lite. Och har vi tur, så regnar det inte hela dagen imorgon, så att vi kan gå ut en sväng och cykla lite.


Men jag har ett problem. Jag tänkte ju att vi får väl göra en prinsessmiddag också - men vad sjutton ska det vara för nåt?? Hmm....Prinskorv, kanske? Vad finns det mer för idéer på det temat, tro? Jag får fundera vidare på den saken.

Inför söndagen har jag också lite planer. Jag tog en sväng til Stadsbiblioteket idag och lånade en film och tre böcker som alla handlade om trolleri. Så på söndag ska vi trolla så det står härliga till här   Och så blev det även två mindre kapitelböcker att läsa innan sovdags. Kan nog bli en bra helg, det här.


Sen ska jag faktiskt göra en annan sak också. Om nu äldsta sonen är svår att få loss från sin laptop, så är då jag lika hopplös. Laptopen är det första jag drar igång på morgonen och det sista jag stänger av på kvällen. Det blir lätt så när man jobbar med den i studierna hela tiden - man fortsätter liksom vara online av bara farten sen, även om man inte gör något vettigt alls. Så den här helgen tänker jag ge mig själv ett tämligen omfattande datorförbud. Enda undantaget som kommer göras är för att skriva ihop PM'et som egentligen skulle ha varit in igår. Då kikar jag väl in på FB och i bloggen en snabbis också, men sen ska den baske mig stängas av igen. Och hör sen. Den här helgen ska jag först och främst vara bara mamma. Och så ska jag nöjesläsa, när barnen leker själva. Jag längtar!


Nu närmast ska jag snickra ihop en gigantisk laddning spaghetti och köttfärssås för första gången på flera år, tror jag. Det är en maträtt jag sällan gör, eftersom min första make gjorde det _jämt_, och jag åt mig rätt less på det under åren vi var tillsammans. Men idag blev jag sugen på det igen. Till kvällen blir det lite popcorn åt barnen, och efter att de somnat tänker jag krypa upp i soffan med min bok (Den tionde sånggudinnan av Carina Burman, som är gift med vår prefekt och som också hade en föreläsning om Fredrika Bremer i våras) och lite choklad. Perfekt fredagskväll, tycker jag   


Nåväl, jag signar off nu då, så får vi se när och om jag kikar in igen under helgen (ni får gärna komma med middagstips inför morgondagen btw, utifall jag trillar in här innan dess). Ha en riktigt skön helg, people!

Ovido - Quiz & Flashcards