Alla inlägg den 23 juni 2010

Av /A - 23 juni 2010 21:22

Jag har fortsatt med helgens begränsade datoranvändande, och laptopen är därför mestadels nerstängd just nu. Och det är SÅ skönt!

Istället läser jag. Dels studielitteraturen i den nuvarande kursen, vilket är skrattretande lite jämfört med de ofantliga mängder jag läste under våren, och dels nöjesläser jag en hel del.


Nå, det där med nöjesläsandet är faktiskt en sanning med modifikation. Jag läser väldigt mycket feministisk litteratur denna sommar, för att lägga grunden inför höstens C-uppsats. Jag har ju tankar på att skriva om kvinnlig retorik på något sätt, och då kommer man inte undan feminismen och den forskning som gjorts på det området. Således läser jag just nu Nina Björks Under det rosa täcket, och ytterligare ett tiotal böcker väntar på att betas av.


Annars har det varit full fart som vanligt denna vecka. Lillebror har fått gå på dagis och dottern har fått följa med mig till universitetet de dagar jag är schemalagd. I övrigt hänger hon med mig här hemma medan lillebror härjar av sig på dagis.

Det slog mig ikväll att dessa dagar är den längsta och mest omfattande ensamtid hon och jag har haft sedan lillebror föddes för 4½ år sedan...


Just nu sover de båda vildbattingarna, och jag debatterar med mig själv huruvida jag helt enkelt ska gå och lägga mig, om jag ska njuta av tystnaden och fortsätta läsa, eller om jag rent av ska kosta på mig att sjunka ner i soffan med en film innan jag går och sover.

Jag skulle tro att jag läser någon sida till i boken innan jag kraschar i sängen...De senaste par nätterna har det inte blivit mycket sömn alls. I söndags kväll toksomnade jag med barnen vid nattningen, och vaknade 00:30 efter att ha sovit i 4 timmar. Efter det var det helt omöjligt att somna om, och måndagen blev en mycket lång dag.


Igår kväll hann jag precis slumra till när lillebror vaknade och ville ha vatten. Sen hann jag precis slumra till igen när han började böka runt och hade svårt att somna om.  Sen hann jag sova ett tag innan jag ånyo blev väckt av den lilla prinsen, som denna gång hade förvandlat sängen till ett regelrätt blodbad. Han hade börjat blöda näsblod, och det bara forsade! Hade ett fasligt sjå med att få hejd på det, sen fick jag tvätta hela ungen och byta sängkläder. Täcke och kudde fick vara nerblodat under de rena sängkläderna - det var åtminstone inte blött. Så, efter mycket om och men, så somnade vi igen. Men det tog inte mer än trekvart, så var det samma visa igen. Hejda blod, tvätta unge, byta sängkläder.


Klockan hann bli närmare 02:30 innan allting lugnade sig, och vi kunde återgå till att sova. Allt som allt har de senaste par nätterna inte medgett någon god nattsömn, med andra ord.

Idag har jag inte varit schemalagd, men det har likafullt varit fullt ös. Dels gick det åt närmare 6 timmar åt att tvätta alla kläder och handdukar (jag hade ett rejält lass den här gången), och på det täcken, kuddar, filtar and what not. Samtidigt betade jag av en gigantisk disk (det märks att man har varit trött och sliten ett par dagar, man orkar inte alls med hushållsgöromålen på samma sätt då), pluggade (och upptäckte ikväll att jag hade tittat fel på schemat, och läst allt som var till nästa vecka - men å andra sidan har jag ju nu läst all kurslitteratur för kursen, vilket ju är trevligt att ha undanstökat) och plockade lite i största allmänhet. Sopor bars ut, lillebrors cykel plockades fram (verkligen på tiden!) och det blev en snabb vända in till stan för att hämta sju miljoner biblioteksböcker.


På hemvägen hämtade vi lillebror på dagis, sen direkt hem, kastade ungarna i badet, fixade mat, åt mat, lillebror somnade, jag passade på att bada medan dottern tittade på tecknat, plugga det jag egentligen skulle plugga till imorgon, natta dottern, och...ja. Det har gått i ett idag. Att lägga sig vore onekligen skönt. Om det nu inte vore så förbaskat varmt, och luften inte hade stått så stilla.


Imorgon efter lunch blir jag barnledig i ett par dagar. Barnen blir hämtade av sin far för midsommarfirande hos farmor och farfar (det är pappan som har alla helgdagar iår), så jag kommer härska i ensam majestät tills på lördag eftermiddag. Men tyck för all del inte synd om mig som ska fira midsommar själv (om nu inte äldsta sonen trillar in här då) - jag är allt bjuden både hit och dit, men väljer att avstå från allting. Jag ska vila, sola, läsa, äta gott, fixa lite saker och börja knåpa på projektarbetet som den här kursen ska avslutas med. Kort sagt - jag tänker njuta av varenda minut av tid för mig själv. Och som bonus slipper andra se mig skutta som en groda runt midsommarstången (tro mig, det vill ni inte se) och jag slipper vara bakis på midsommardagen, vilket jag misstänker att närmare halva svenska folket kommer vara. It's a win-win!   


Ja, så ser det ut på min kant denna onsdagskväll, som för övrigt är midsommar (eller rättare sagt St. Hans) i Norge (där har man ett fixerat datum och inte en flytande helgdag, som här i Sverige).

Nu blir det några sidor bok, sen får det nog bli sängen.

Ovido - Quiz & Flashcards