Alla inlägg den 20 juni 2010

Av /A - 20 juni 2010 09:46

Kikar in för att kolla mailen, och tänkte jag skulle passa på att kommentera kronprinsessans bröllop igår. Jag finner mig vara märkbart oberörd av det hela. Visst fanns det rörande ögonblick och allting var jättefint, men det fick mig ju osökt att tänka på mina egna bröllop och äktenskap. Och att gifta mig igen, det vill jag aldrig göra. Att vara gift har definitivt varit negativa upplevelser för min del. Båda gångerna.


Det sägs ju att man så småningom bara minns det som är bra, men för mig är det fortfarande allt det negativa som jag minns bäst. Frågan är om jag någonsin kommer känna annorlunda.

Missförstå mig rätt nu - det är inte de män jag varit gift med som jag här stämplar som något negativt - de hade både bra och dåliga sidor, precis som alla andra - utan det är äktenskapet i sig. Jag fann att det uppstod förväntningar på mig i äktenskapet som jag varken kunde eller ville leva upp till. En traditionell roll som hustru, kvinna och mor som inte passade mig.


Inte heller har jag sprungit på den där stora kärleken, så i viss mån får jag ju ge alla rätt som säger att jag inte träffat den rätte än. Det har jag ju uppenbarligen inte. Men sannolikt kommer jag inte heller att göra det, åtminstone inte som det ser ut per idag. Dels för att jag instinktivt ryggar inför de stora kärleksyttringarna som för mig känns konstlade och malplacerade, och som får mig att ifrågasätta de motiv som ligger bakom. Och dels för att jag inte saknar någon på det sättet. De två sakerna sätter effektivt stopp för "den rätte" att dyka upp. Och inte gör det något heller, för jag är då långt lyckligare som singel än jag någonsin varit i en relation.


I september firar jag 3 år som singel. Jo, jag firar. Och jag hoppas faktiskt att jag kommer få fira ett antal år till som singel - OM jag nu mot förmodan skulle träffa "den rätte". För skulle det nu finnas någon sådan i korten, så får det gärna dröja ett tag till.

Hur som helst, det är ju trevligt att kronprinsessan hittat sin prins, och det var ett jättefint bröllop. Dock slog det inte direkt an några romantiska strängar hos mig, vilket jag i sig inte reagerar på. Tills jag insåg att mina mest anti-rojalistiska och cyniska vänner satt och grinade större delen av dagen, de med. WTF? Är det bara jag som inte känner hjärtat svämma över av glädje och romantik över de lyckliga tu? Hur cynisk måtte jag inte vara då, om vi skall göra en måttstock över det hela, och där även de jag absolut inte hade väntat mig skulle reagera sitter som känslosamma mjukisnallar i en pöl av tårar? Hujedamig   


Jaja, det är som det är med den saken. När jag nu ändå är online, så kan jag ju passa på att bildblogga lite om fredag och lördag. Men jag varnar er - många bilder är det!


Fredag kväll. Alla barnen har kommit hem och myser med popcorn.


 

Popcornsflickan.


 

Popcorn ftw!


Himlen var jättehäftig sent fredag kväll.


Ljuset utomhus likaså.


Molnen var stundtals guldfärgade.


Sen blev himlen blå igen, och lustiga ljuseffekter uppstod. Som långa streck av molnen.


Mera ljuseffekter. Tyvärr är min kamera för dålig för att riktigt fånga skådespelet.


Sen blev molnen guldiga igen.


Det uppstod nya ljuseffekter.


Sen upphörde alltihop och himlen blev ljuvligt blå på nytt.


Vi läste kapitelbok om Blåbärshäxan.


 

Och till sist somnade de små liven.


Jag förberedde skattjaktspaket åt barnen till lördagen.


 

Ritade ett par enkla skattkartor åt dem...


 

...som naturligtvis måste prepareras lite så att de ser ut som riktiga skattkartor. Typ.


 

Skattkartorna är klara!


Lördag:

Dagen till ära inledde vi med prinsessgröt.


 

Det kom en riddare på vår lilla fest...


 

...och en prinsessa.


Vi åt frukost sent, så det blev en lättare lunch. Mackor med ost, kalkon, sallad, gurka, tomat och majonnäs. Och för att göra det lite extra festligt petade vi ner ett svärd i varje sandwich, och skar prinsess-/prinskronor av gurka och rädisor (tack för tipset, M!)


Till sandwicharna serverades det drinkar på hjärtbricka. Grön och röd Festis, dekorerad med kiwi och jordgubbar.


Efter lunchen tog middagsförberedelserna vid. Här en jätteskål med hemlagad potatissallad.


Vi blåste upp en massa ballonger, och barnen ritade fingergubbar.


Sen ritade de på papper också. Här är dotterns ritning, där hon har ritat kronprinsessan Victoria, ett lejon som heter Leo och en kofläckig gris som också lyder namnet Leo.


 

Lillebror ritade ett lejon som är ute och spatserar (tror jag) en ljuvlig sommardag.


Barnen bakade muffins med rivet citronskal och vit choklad i, som de senare skulle få dekorera. Notera de fina, rosa formerna.


Sen lektes det med dockhusen ett tag. Och ja, mina barn sliter jämt av sig kläderna här hemma. Det får de göra (det finns inget fult i nakenhet, även om jag undvikar att visa "full frontal" här i bloggen).


 

Har man fest, så lär man ju ha lite lekar också. Här leker vi "Sätta knorren på grisen", där dottern har ritat en mycket tjusig gris.


 

Dottern är först ut och lyckas pricka ganska bra.


 

Lillebror lyckades också riktigt bra.


Sen var det festmiddag. Hemlagad potatissallad, grillspett, majskolvar och en klick extrasaltat smör.


Muffinsen dekorerades med grädde, strössel och ett körsbär på toppen.


De smakade gott också!


Barnen får sina skattkartor.


Lillebror drar iväg först.


Kass bild, men den får vara med ändå. Gillar hur de intensivt studerar sina kartor här.


Lillebror har hittat sin skatt.


 

Dottern börjar närma sig sin skatt...


 

Där var den!


Skattpaketsöppning pågår.


Ja, så såg vår fredagskväll och lördag ut. För min del blev det en hel del matlagning, och jag diskade nog närmare sju miljoner gånger igår. Och då är det fortfarande disk kvar idag.

På dagens schema står det städning, vilket är den direkta anledningen till detta långa blogginlägg - jag har ingen lust! Men det är verkligen nödvändigt. Inte minst med tanke på att någon - jag nämner inga namn - återigen utforskat innehållet i sockerpaketet, denna gång i sängen. Inte att undra på att jag strax innan jag vaknade drömde att jag låg på en knastrig sandstrand...


Nåväl, det är väl bara att bita ihop och ta itu med städningen. Och under eftermiddagen tänkte jag att vi skulle lära oss trolla lite. Om jag nu hinner bli klar med städningen, vill säga...

Ovido - Quiz & Flashcards