Alla inlägg den 8 juni 2010

Av /A - 8 juni 2010 20:48

Igår kväll åkte jag och tittade på SATC 2, som inte alls var sååå himla dålig som recensenterna vill ha det till. Inte om man är i filmens målgrupp. Är man 35+ och har haft ett jobb man hatat, haft äktenskapet det blivit stiltje i, haft de skrikande småbarnen som håller på att driva en till vansinne, så kan man relatera till filmen. Eller för den delen, om man är närmare 50, och är bekant med klimakteriets våndor (där är jag inte än, som tur är).


De flesta som var där var dock yngre kvinnor. Många unga tjejer. De skrattade åt alla de där momenten, tyckte det var kul, och jag tänkte för mig själv "vänta bara...". En vacker dag kommer ni inse att det där inte var roliga skämt. Det var verkligheten så som den ser ut för många kvinnor när vi varit med ett tag.


Idag var jag iväg till stan och träffade ett par tjejkompisar. SATC Uppsala. Typ. För en och annan likhet finns det allt mellan oss och tjejerna i NY. Den största skillnaden är det ekonomiska, men i det övriga...många likheter finns det.

Vi pratar om män, ekonomi, barn, förhållanden, arbete, mode...och män igen. Tänk om männen visste vad vi pratade om! - kanske är det det som är problemet många gånger. Att de inte vet. Att de inte har en susning om vilka saker vi värderar, vad vi tycker om dem, vad som får oss att välja dem - och några av oss att därefter välja bort dem.


Det var en trevlig dag. En heldag på stan. Lunch, fika, prat och ett telefonsamtal från en väldigt aggressiv dam på barnomsorgen i Uppsala kommun. Intressant taktik, att vara aggressiv när de begår brott som kan ge upp till sex års fängelse. Jaja. Vi får som vi vill, barnafadern och jag i alla fall. De har ingenting att komma med, som vanligt. Och jag står återigen överst på hatlistan, denna gång hos kommunen. Vore de smarta skulle de erbjuda mig jobb.


Förresten blev det lite shopping idag också. Fina muffinsformar som barnen ska få använda senare i sommar. Ska köpa lite roligt strössel också. Skulle egentligen göra det idag, men istället blev det en bunt filmer.

Vi tjejer tittade på skor också, och bästaste M och jag föll handlöst för samma skor. Såååå snygga! Hon köpte ett par, och jag var galet sugen på att köpa dem, jag med. Jag besinnade mig dock...ekonomin tillåter det inte, men nog ska jag erkänna att jag ångrar lite. Eller kanske mycket. Men å andra sidan har jag ett antal jättesnygga skor ändå, så det är då inget synd om mig.


Hur som helst. Ikväll är det lugnt. Halsen är lite sårigare än den varit de senaste dagarna. Varför vet jag inte. Men passande nog hade jag planerat en hemma-filmkväll ikväll, så den får vila iaf. Köpte fyra feelgoodfilmer idag: Hairspray (John Travolta i drag...weee! Och den som ändå kunde få dansa med honom...), Dead poets society (Robin Williams är ju bara helt suverän!), Stekta gröna tomater (feelgood, feelgood, feelgood!) och Brudens bäste man (Patrick Dempsey är ju så hejdlöst söt). Så det är girls night in ikväll. Lyxade till det med sushi, Loka rabarber/krusbär och Lindts 70%-iga choklad med fikon och kola. Mys!


Imorgon vet jag faktiskt inte vad jag ska göra. Hela dagen är ren i min almanacka. Ovant. Lyxigt! Jag hoppas halsen är bättre iaf, så att jag kan träna ordentligt. I övrigt...ska jag bara softa, tror jag.

Ovido - Quiz & Flashcards