Alla inlägg den 14 mars 2010

Av /A - 14 mars 2010 18:12

Tog en snabbtitt på väderprognosen för de kommande 10 dagarna. Smhi levererar ju numera även en långtidsprognos, som även om den är allt mer osäker ju mer man närmar sig slutet av den, ändå ger en pekpinne om hur det kommer se ut framöver. Och just nu är det ju strax över nollan på dagtid, och solen värmer skapligt. Snön krymper och drar sig bort från husväggarna, och trottoarer och vägar börjar så smått titta fram. På nätterna är det dock kallt, 10-12 minusgrader fortfarande. Men nästa helg spår smhi att vi dels kommer få regn, och dels plusgrader även på natten. Det, mina vänner, innebär att snön kommer krympa betydligt under de kommande 10 dagarna!


För all del spår de även minusgrader nattetid igen efter nästa helg, vilket kommer innebära att det blir halt igen - men det ser inte ut att bli mer snö iaf   Våren är i antågande! Nästa helg är det dessutom vårdagjämning, och helgen efter det går vi över på sommartid. Och när vi går över på sommartid, då är det officiellt vår, enligt min åsikt   Då åker vårjackan fram, om det så är snöstorm   Bara två veckor dit! Sånt gillar vi. För nu idag har även jag börjat längta efter våren, mer och mer för varje timme som har gått. Och lite efter sommaren också. Få bli lite solbränd, och sitta på balkongen framåt kvällningen och klia mina myggbett. För det ska ni ha fullständigt klart för er - i år tänker jag fan inte ligga däckad hela sommaren med ischias och ryggskott!   (för övrigt kan myggjävlarna dra åt skogen i år, så vi stryker det där med att klia mina myggbett).

Av /A - 14 mars 2010 12:52

Åh, vad jag känner mig GLAD idag! Bara sådär ändå. Känslan är underbar, och SÅ välkommen! Jag har inte känt såhär sen...hm...förra våren, tror jag. Sådär riktigt, riktigt glad bara. Kanske är jag lite kär också. Eller jo, visst är jag det. Sen att det inte kan bli något av det hela gör liksom ingenting. Jag är glad ändå. Måste vara vårkänslor   


Allting känns lätt idag. Jag röjer glatt i röran här hemma och njuter av att kunna ha lilla fönstret i vardagsrummet öppet. Frisk luft och solsken. Varmt och skönt är det också, för solen värmer ordentligt genom vårt stora fönster. Snart är det VÅR!   Än så länge har jag inte kommit dithän att jag önskar all snö åt fanders, jag gläds bara åt at solen värmer och snön smälter, och att vintern sakta men säkert börjar släppa taget.


Men det är inte bara vårens ankomst och att vara lite nykär som spelar in. Nu börjar det äntligen sjunka in att jag närmar mig slutet av utbildningen. Slutet av min grundutbildning, får jag väl tillägga iofs, eftersom jag har planer på att fortsätta sen. Men ändå. Nu börjar det sjunka in att nästa vår kommer jag ha en universitetsutbildning. Jag kommer inte längre hålla på med en universitetsutbildning, jag kommer vara KLAR. Det känns otroligt häftigt. Det är något jag drömt om sen jag var 12, och något jag en gång för alla tog ett beslut om att göra för lite drygt 5 år sedan. Om 15 månader kommer jag stå där och ha uppfyllt en livslång dröm, ha uppfyllt ett lånsiktigt mål. Det är jävligt mycket WOW över det.


Innebörden av det hela är dessutom mer än bara att ha uppfyllt en dröm, ett mål. Lyckas jag få ett jobb efter utbildningen, så kommer jag plötsligt tjäna rätt hyggligt med pengar. Jag är såpass gammal, erfaren och högutbildad att de aktuella jobben är sådana som betalar bra. Och även om jag har mycket skulder, så kommer jag kunna ta kontroll över dem på ett helt annat sätt. För inte bara kommer i princip alla statliga skulder vara strukna vid det laget, utan jag kom här om dagen på att jag kan göra avbetalningsplaner på allt annat. Krono kommer inte styra mitt liv sen! Jag kommer inte behöva leva på existensminimum i någon större omfattning, om alls. Förvisso kommer jag fortfarande ha noll kreditvärdighet, tills alla skulder är betalda, men jag kommer åtminstone ha kontrollen själv, för första gången på 10 år! Bara en sån sak. Den känslan är rätt hisnande, den med. För det är ju mitt andra långsiktiga mål, det här att få kontroll över ekonomin och bli av med skulderna. Då kan jag börja jobba mot det målet. Wow. Ekonomisk frihet. Det är inte längre något som ligger eoner framåt i tiden.


Jag är glad. Riktigt, riktigt glad. Solen skiner, och jag känner mig lätt om hjärtat. Livet är gött!   


Nu ska jag diska. Och jag kommer le under hela tiden jag gör det.

Av /A - 14 mars 2010 10:38

Tänk vad glad man blir när någon man tycker väldigt, väldigt mycket om skickar pussar och godnattkramar helt apropo ingenting innan han lägger sig  

Det är sånt som får en att le i sömnen hela natten   Den mannen har jag alltid varit förtjust i, och är det någon jag önskade bodde närmare, så är det han. Men det gör han inte. Han bor väldigt, väldigt långt borta. Det är som det är med den saken. Jag myser på de där fina meddelandena han skickar istället, som alltid och ofelbarligen placerar ett leende i både själ och hjärta.

Ovido - Quiz & Flashcards