Alla inlägg den 12 mars 2010

Av /A - 12 mars 2010 23:50

1. Jag har fått alla barn hem ikväll, och känner mig mentalt lugnare nu än jag gjort på hela veckan hittills. Underbart!


2. Natten till idag drömde jag en massa jätteskumma drömmar. Ni vet, den där sorten som gör att man känner sig alldeles trasslig i både kropp och själ när man vaknar. Det märkligaste av allt är dock att jag inte minns vad jag drömde, annat än en liten snutt där jag drömmer att jag tänker för mig själv "Fy fan, vad sjukt jag drömmer nu!". Very weird.


3. Jag borde definitivt gå och plocka undan åtminstone en del av allt skräp jag tryckt in i äldsta grabbens rum på sistone. Jag misstänker att han skulle uppskatta att få sova i sin egen säng inatt.


4. Dottern har varit på skolfest ikväll, och barnen kom därför rätt sent hem. På festen hade dottern blivit sminkad (med teatersmink) som en prinsessa. Sa hon. Jag är dock lite fundersam över preferenserna hos den lärare som målade henne...   :

 


5. Ja, det är faktiskt en lärare som målat. Nu är jag för all del ingen expert på området, men jag tror att en sminkkurs kan vara på sin plats på årets önskelista till tomten för ovan nämnda lärare   


6. Jag tycker ändå dottern är en rasande cool prinsessa, även om nu sminkningen för tankarna lite åt zoombie-hållet. Min dotter är stentuff per default. Trendbrytare. Zoombie-prinsessor är det nya svarta.


7. Jag väljer att tro att läraren också är en stentuff trendbrytare. Prinsessor behöver faktiskt inte alls vara sådär Disney-prinsessiga. Så det så.


8. Min 4-åring är nog också en trendbrytare, på sitt eget sätt. En av hans favoritfilmer är "filmen med mannen som ligger i sängen och skakar". Kan ni gissa vilken det är?

-

-

-

-

-

Jo, kära vänner, det är inget mindre än The Philadelphia Experiment från 1984, som handlar om en kille som efter ett experiment på militärbasen han ligger vid råkar hamna i framtiden. En vuxenfilm med väldigt mycket prat, egentligen. Den älskar han.


9. I helgen ska jag nog försöka hinna virka axelväskor åt barnen (erkänn att det är den mest spännande nyheten av alla). Åtminstone påbörja virkade axelväskor. Jag finner virkandet vara riktigt roligt just nu, och mina stickningar har fått lite semester.


10. I skrivande stund passerade klockan just midnatt, och vi har nu lördag den 13. mars. Vet ni vad det innebär? Jo, igår var M's bebis beräknad att komma. Och jag har på känn att den håller på att anlända nu. En instinktiv känsla av att det har dragit igång. Det faktum att jag inte sett till någon av dem online idag, och de tycks ha gått upp i rök bara, ser jag som en bekräftelse. Så nu väntar jag bara på besked om att the little bundle of joy har behagat titta ut   


11. Okej. Punkt 10 är definitivt mer spännande än punkt 9.


12. Punkt 11 däremot, är föga upphetsande.


13. Dags att gräva fram äldsta sonens säng, äta en macka (dock inte i hans säng) och gå och sova (i min säng).


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Tillägg:

Jag hoppas Fricken klarar sig utan mén. Jag har bott granne med Jim Frick, och vi (företaget jag var delägare i) gjorde många åkeri- och entreprenadjobb åt honom, så det är en människa jag träffat många gånger under de åren. En oerhört trevlig och sympatisk man, tycker jag, och jag hoppas verkligen han tar sig ifrån det hela utan några bestående mén. Mina tankar går naturligtvis även till Åsa och barnen, och det de genomgår just nu.

Av /A - 12 mars 2010 15:19

Fredag eftermiddag. Hemma ifrån ett norska-seminarium som antagit nya höjder på tråk-skalan. Vi pratar nära-döden-upplevelser. Ugh.


Ikväll kommer alla barnen hem! Innan dess måste det städas. Tokstädas. Det ser inte ut här! Och jag är totalt oinspirerad. Vill inte, orkar inte. Men jag är så illa tvungen.


I ren desperation surfar jag runt på olika inredningssiter. Vitt, vitt, vitt överallt. Vitt och kalt. Det ser ju inte alls ut som ett hem! Det ser ut som ett show case. Föga inspiration att hämta där, med andra ord. I'm on my own. Suck.


Jag har verkligen, verkligen ingen lust att städa. Verkligen inte.

Ovido - Quiz & Flashcards