Alla inlägg den 31 mars 2010

Av /A - 31 mars 2010 22:57

De senaste dagarna har passerat nästan i en dimma. Jag har fortsatt plugga mycket, det är extremt mycket litteratur i nuvarande litteraturkursen (också), och jag har varit galet trött efter de föregående två veckorna.


Jag har över huvud taget inte mycket att rapportera just nu. Jag pluggar hårt, det är i stort sett det som händer på min kant.

Har beslutat att inte läsa litteratur B i höst, och istället gå direkt på retorik C, och jag har anmält mig till ännu en extrakurs som börjar direkt efter påsk. Det kommer med andra ord bli ytterligare ett par månader där jag befinner mig i studiernas värld i stort sett konstant.


Men det finns annat också. Varma, rara, goa mail som trillar in på FB flera gånger om dagen. Gör mig glad. Ger mig ork när jag är som mest slut. Så lite annat än studier hinner jag med också.


FK krånglar igen, förresten. Precis som förra året. Fick inget bostadsbidrag den här månaden, så jag är flera tusen back. Passar mycket illa när man ska åka till Bryssel om ett par veckor...Har skickat ett ohyggligt elakt mail till dem som jag hoppas ska få fortgång i ärendet, så att jag hinner få mina pengar innan resan.


Annars blir det en lugn påsk. Jag är helt barnledig och kommer ägna dagarna åt hemmastudier i lugn och ro, vilket i det här fallet innebär ett huvudsakligt fokus på sakerna som kvarstår från förra årets sommarkurs. Jag kommer alltså ägna min påsk åt att rita och måla, vilket kan utgöra ett angenämt avbräck från all litteratur. Förvisso blir det lite litteratur också, men inte i samma omfattning som hittills.


Ikväll har jag lyxat med lite påskmat, lite påskgodis och flera timmars sträckläsning av Knut Hamsuns Sult. Det säger er kanske inte så mycket, men han är alltså en av Norges största författare (eller var, snarare, han är ju död sedan länge) och har en självklar plats i norsk litteraturkanon. Boken ingår i den nya extrakursen jag börjar läsa efter påsk. Bonuskul är att jag en kort tid bott i Knut Hamsunds barndomshem.


Nå, jag ska återgå till min bok igen, och kanske rent av unna mig ett till glas påskmust och en godisbit eller två.


Glad påsk på er!

Ovido - Quiz & Flashcards