Alla inlägg den 5 mars 2010

Av /A - 5 mars 2010 22:05

Jah, den här dagen tog ju tveklöst en oväntad vändning. Det blev hemmadag eftersom jag kände mig så risig i morse - jag svär att jag haft ont till och med i ögonlocken idag   

Hur som helst, så kände jag inte att jag orkade med ett bussrally på morgonen och ett vid lunch, för att forsla barnen fram och tillbaka till M, som skulle vara barnvakt, så jag avbokade det hela.


Egentligen föreligger det ett akut behov av städning här, men det kände jag inte heller att jag pallade med, så istället beslöt jag att ägna dagen åt en hobby jag alldeles för sällan tar mig tid till: Att göra dockkläder. Sagt och gjort. Jag plockade fram dotterns Skrållan-docka och sonens Lillan-docka, och konstaterade att vad Skrållan var allra mest i behov av var ett besök hos frisören...Hennes hår var helt förstört, och har antagligen utsatts för en hårfön vid något tillfälle. Så jag tog saxen fatt först av allt, innan jag konstruerade klänningsmönster till båda dockorna, och började klippa till de olika delarna.


Ungefär där kom lillebror springande och hade gjort illa sig på ryggen, ungefär vid skulderbladet, och ville att jag skulle blåsa. Vilket i sin tur innebar att jag råkade få en närmare titt på den röda prick han haft precis där, men som jag avfärdade som ingenting alls när den dök upp för ett par dagar sedan. Nu var den dock misstänkt lik en vattkoppa där blåsan spruckit. Och jodå...vid en närmare undersökning av gossen, så upptäckte jag att han hade de karakteristiska röda fläckarna lite varstans, som sedan kommer bli blåsor. Vattkoppor alltså. Och under dagen och kvällen har de ökat allt mer i antal, i synnerhet ikväll. Kl 18 hade han ingenting i ansiktet, kl 19 hade han två stycken där, och kl 19:30 hade de ökat till fyra stycken.


Det är ju inte att undra på att ungen var så vansinnigt slut i onsdags, och somnade trots att de hade haft en lugn förmiddag hos M. Tyckte väl det var konstigt att förkylningen skulle bita så hårt...


Hur som helst, vi har haft en hemmadag med tillverkning av dockkläder (jag), böcker och smycken åt dockorna (barnen), muffinsbakande och allmänt bara-vara.


Vår dag i bilder:

 

Rasta-Skrållan innan klippning.


 

Tovor, tovor, tovor av hår som verkade ha mer eller mindre smält ihop.


 

Nyklippt och med nytvättat hår, och självklart virar man handduken lite käckt kring skallen, som alla flickor gör ;-)


 

Så här mycket klippte jag bort. Jag svär, jag trodde inte det skulle bli nånting kvar alls när jag var klar.


Men hår kvar blev det. Rent av tillräckligt för att kunna göra en halvskaplig frisyr.


 

Och medan jag klippte och friserade, så gjordes det pärlplattor...


 

...och gjordes böcker åt dockorna. Jag klippte till några små böcker helt enkelt, häftade ihop dem i ryggen, och så fick barnen hitta på och rita sagor åt dockorna i dem. Det blev bland annat en bok om prinsessor, och en om Spindelmannen som får träffa Blixten McQueen.


Jag hade tänkt använda vanliga, små tryckknappar i ryggen på klänningarna, men kunde inte hitta dem. Istället hittade jag två gamla förpackningar knappar som man själv klär med tyg, något jag aldrig tagit mig för med att göra. Men nu var jag ju bara tvungen att prova, och även om det är lite pyssligt, så var det faktiskt riktigt roligt att göra "egna" knappar. Det ska jag helt klart göra fler gånger!


Och nu, mina damer och herrar, blir det modevisning:


Lillan och Skrållan i sina nya klänningar. Barnen blev jättenöjda   


 

Skrållan framifrån.


 

Skrållan bakifrån, och så här blev de klädda knapparna när de kom på plats.


 

Lillan i sin nya klänning.


 

Bakifrån.


Två väldigt nöjda barn, vilket gör det ännu roligare att göra sånt här åt dem   


 

En av böckerna som barnen gjorde (kass bild, tyvärr).


Fredagsmyset idag blev två sorters muffins. Här vanliga muffins med hallon, blåbär och vit choklad.


Chokladmuffins med bitar av choklad i. _Mycket_ bitar av choklad


 

Så här vackert blev dotterns hår när vi lossade hennes fläta idag.


Nu, kära vänner, ska jag försöka ägna mig åt att titta på film och virka lite väskor och skor åt dockorna, om jag orkar. Är gräsligt trött, så det kan lika gärna sluta med att jag trillar i säng snart. I vilket fall - hasta la vista, baby!   




Ovido - Quiz & Flashcards