Alla inlägg den 7 april 2009

Av /A - 7 april 2009 14:25

Äntligen är Nutkin-sockorna klara!:



Av /A - 7 april 2009 14:10

"Är du Tingeling?" frågade mig ett barn alldeles nyss, när jag sprang ut med soporna. Inte vet jag varför, för inte hade jag tillräckligt hög hastighet för att kunna anses flyga fram...kan det ha varit frisyren tro?:


Tingeling-frisyr?

Av /A - 7 april 2009 13:32

Det här var ju lite humor: Eart Hour-skylten lyser trots att den propagerar för att man ska släcka...;-)

Av /A - 7 april 2009 12:36

Är det något som är typiskt norskt, så är det väl att vi "går på tur" stup i kvarten. Vi knatar runt i skogen, fjällen, strandkanten, på skidor, på scooter, på...ja, you name it. Norrmannen i sin lusekofta med nistepakke (=matsäck) är ett begrepp, helt enkelt. Det är typiskt norskt. Lika typiskt norskt som svenskens fikande stup i kvarten (det tog några år innan jag vande mig vid den sedvänjan *s*).


Jag har gått på tur idag. Eller rättare sagt, jag laddar för att komma igång med träningen ordentligt. Hälsenan vill fortfarande inte läka, men nu har jag väntat länge nog (3 år). Mestadels har jag fått hålla mig till snabba promenader och styrketräning, men idag provade jag att springa lite också. Det gick bra, kände inte alltför mycket av hälsenan. Men det känns konstigt. Kroppen känns oerhört tung och otymplig fortfarande. Har aldrig vant mig vid all stoppning jag släpar på, och trots att jag gått ner 25 kg förra året, så känns det tydligt att det är en bit kvar (20 kg till ska bort).


Kör lite styrketräning också, och core-övningar, inte minst. Måste göra det för att bibehålla lite stabilitet i korsryggen. Får förbannat ont annars, både av att stå och gå. Annars är det en del styrkeövningar för armar och axlar, eftersom det är mina svaga punkter. Ska börja simma också, för att bättra på den biten. Ja, och så gör jag förstås sit ups också. Allt som allt ett ganska enkelt träningsprogram än så länge. Men jag vill inte köra på alltför hårt, eftersom jag bygger muskler så otroligt lätt. Om jag t.ex kan göra 10 armhävningar på dag 1 av min träning, så kan jag göra 100 på dag tio. Vi pratar en sanslös förmåga att bygga muskler här, alltså.


Det är nog också anledningen till att jag kan gå ner så oerhört snabbt i vikt om jag vill. Kompisarna baxnar när jag säger att jag ska gå ner 20 kg, eftersom de själva sliter med 2 kg plus. Men jag har inte det problemet, helt enkelt. Jag gick ner 2 kg förra veckan (så nu är det bara 2 kg kvar av det jag plussat sedan rökstoppet) utan större åthävor. Däremot får jag akta mig för att gå ner för snabbt, för då hinner inte huden med att dra ihop sig.


Nog om det. Tänkte ni skulle få se lite pics också, på mina vårglada barn :-)








 

Ovido - Quiz & Flashcards