Direktlänk till inlägg 18 april 2009

Lagomlördagen - the end.

Av /A - 18 april 2009 21:42

Dagen är nästan slut. Ett barn sover, ett barn vaket. Minstingen har blivit allt mer snorig under dagen, och var så matt på eftermiddagen att han toksomnade. Sedan vaknade han och var törstig, eftersom han blev täppt och andades genom munnen när han sov, så nu är han vaken.


Det har varit en rätt så lugn dag. Barnen var lite allmänt stökiga ett tag efter att jag berättat att det inte blev något lekland idag, men över lag har det varit en okej dag. Vi har varit inne större delen av tiden, undantaget ett par vändor i tvättstugan och en sväng på affären. Det var inget mysigt ute alls idag, solen sken men det blåste iskalla nordanvindar.


Vi har i vanlig ordning bakat lite, och idag blev det frallor med inbakade ägg, och en morotskaka. Den sistnämnda var kanongod, tyckte jag, och väldigt enkelt att göra. Receptet finns här. Frallorna var också goda, och barnen uppskattade den udda varianten med ägg inuti. Men så älskar de ägg också då. Receptet på dem finns här, men man måste registrera sig som medlem först (kostar inget). Receptet heter "Rundstykker med innbakte egg".


Frallor med innbakade ägg.


Morotskaka.


Har ställt upp den ena av barnens två stafflier nu, och plockat fram de överlevande white board-pennorna (måste köpa nya), så de senaste dagarna har det ritats mycket på den. Roligast är när de ritar en saga, och först börjar med en grej, sedan suddar lite här och suddar lite där, ritar lite nytt osv, medan historien utvecklar sig och går vidare. Måste ladda videokameran nån dag och filma dem när de gör det :-)


Barnen ritar och berättar en saga.


Annars så har jag gått och sneglat på lilla byrån i hallen de senaste par veckorna. Den är tråkigt björkig och obehandlad, och det kliar i den kreativa nerven. Jag funderar på att måla den äppelgrön, i brist på äppelgröna sekretärer. Jag har ju i sanningens namn inte heller plats för en sekretär här i min pyttelilla lägenhet. Så jag funderar på att måla byrån. Men jag vill göra något mer med den också, fast jag kan inte riktigt bestämma mig för vad.


Tråkig byrå.


Kvällen spenderas framför tv'n, i sällskap av stickningen, som vanligt. Mina lördagskvällar består inte direkt av några krogrundor *s*.


Diagonal Lace Sock.


Det  hände en kul grej nyss förresten...Minstingen är snorig och mammig och klättrar på mig medan jag sitter och skriver, varpå han lyckas riva omkull ett glas saft som står på bordet, och halva vardagsrumsgolvet täcks av saft. Typ. I alla fall, som om det inte var nog med det, så ligger 5-åringen på soffan bredvid mig, där hon slocknade tidigare ikväll. Hon brukar ligga som en död när hon sover, och knappt röra lillfingret, men inte ikväll - tror ni inte ungen vänder på sig bråkdelen av en sekund efter att glaset gick i golvet, trillar ur soffan och rakt ner i saftpölen - men fortsätter sova! T-shirten är dyngsur och hon har just ramlat i golvet, men hon reagerar inte ens! Då kunde jag inte annat än skratta. Här sitter man med en klättrande 3-åring i famnen, bärbara datorn högt uppe i luften för att förhindra en saftrelaterad katastrof, och på golvet ligger dottern och sover sött i en saftpöl...jag säger då det. Vem behöver underhållas av tv'n?? ;)


Just ja, jag glömde nästan: Gardinerna är klara och uppe nu. Men de är lite ensamma. De behöver sällskap av nånting flortunnt och guldigt, tror jag...

Nya gardiner. Kass bild, men det beror på att jag fick torka min tvätt inne idag (var bara en torktumlare ledig, och den visade sig vara trasig), och jag vill inte publicera mina onämnbara på bloggen ;)

 
 
Ingen bild

Morgana

18 april 2009 22:46

Ååh en äppelgrön byrå låter väl helt underbart krispigt! :-)
Och så runda små knoppar till kanske... *filurar*
Prickiga sådana.
Eller prickar på själva lådorna?
Hihi vilket skojigt projekt!

Och gardinerna blev jättefina:-)
Här har det precis hängts upp svarta i sovrummet (i brist på rullgardin)... solen går upp rakt in i vårt sovrum
och vi sover under fönstret....
Kram och natti!

 
Ingen bild

/A

18 april 2009 23:05

Jaaa! Älskar idén med prickarna! Och sen kanske jag kunde måla dit en mask i antingen ljusare eller mörkare grön på ena sidan, det skulle nog ungarna tycka var en kul touch :-)

Tack! Älskar tyget, men önskar SÅ att jag hade haft mer av det. Nu blev det en kompromiss bara, men jag får göra det bästa av det. Tror att i sällskap av nånting flortunnt och guldigt, och lite snygga svarta ringar istället för mina gamla, fula, vita, så kan det nog bli rätt okej till slut :)

Oh, ja då behöver man verkligen ha en gardin där. Här kommer solen upp på andra sidan, rakt in i vardagsrummet, så man behöver ju inte direkt frysa på morgonen. Men man behöver inte heller göra sig några illusioner om att kunna titta på nyheter eller barnprogram på tv på morgonen ;)

Kram och natti!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av /A - 1 januari 2012 10:48

Kära blogg, jag vet att jag har försummat dig under lång, lång tid. Men jag har liksom inte haft varken ork eller lust att skriva på länge.   2011 var ett tungt år. Gick tillbaka igår och skummade igenom gamla inlägg, och såg hur året utvecklade ...

Av /A - 2 augusti 2011 21:32

Jag har både svårt att hinna med saker och ting numera, och svårt att orka med. Och nu, när jag dessutom har två bloggar, så är det verkligen svårt att hinna med. Jag skriver nu även på http://rhetorica-galactica.bloggplatsen.se/ , som är en "publik"...

Av /A - 22 juli 2011 04:12

Jag har ju sovit hela dagen, så nu inatt har det inte blivit mycket sömn. Istället har jag repat upp mohairtröjan jag stickade i vintras, som blev på tok för stor, och börjat sticka den i en storlek mindre, i sällskap av fjärde säsongen av Sex and th...

Av /A - 21 juli 2011 19:14

Så. Idag blev jag opererad. Sov inte särskilt mycket inatt, var så rädd att försova mig, så jag har vilat mycket idag. Fick vänta ända till kl 11 innan det blev min tur, så jag sov större delen av förmiddagen efter att jag hade fått en säng. Sen sov ...

Av /A - 20 juli 2011 20:09

Imorgon är det dags. Då ska jag in på Ackis tidigt på morgonen för en mindre operation, där de ska gå in i livmodern och ta prover inuti livmodern samt livmoderhalsen för att utesluta cancer. Det känns rätt så lugnt fortfarande och just nu är det job...

Ovido - Quiz & Flashcards