Alla inlägg den 11 mars 2011

Av /A - 11 mars 2011 22:43

Jag har min allra första ensamma helg på ett halvår, och det är guddomligt!

Nå, alldeles ensam är jag nu inte, men jag är iaf ensam vuxen, och det är det som känns så skönt. De jag bor hos har åkt bort över helgen och kommer hem på söndag efter lunch, så det är bara jag och barnen här. Och alla djuren, som jag är "barnvakt" åt den här helgen. En hel bunt är det. Tillåt mig presentera:


Fiskarna.


Gerbilen Lovis.


Gerbilen Ronja (som för övrigt är lite könsförvirrad och försöker sätta på stackars Lovis stup i kvarten).


Fideli, som varje kväll lägger sig att sova på hallmattan, med huvudet i en av husses skor   


Josefin.


Toulouse.


Ja, jag är som sagt inte precis ensam här, men åtminstone ensam vuxen.


Jag har varit en aning piggare idag, men samtidigt inte mått bra. Nånting stämde inte riktigt. Förklaringen kom när jag åkte och hämtade barnen i skolan/på dagis i eftermiddags. Plötsligt fick jag en störtblödning helt ur det blå, trots att min mens varit praktiskt taget slut sen ett par dagar tillbaka. Tur var väl att jag hade skydd, eftersom jag inte var helt hundra på att det var alldeles klart, för jag hade på mig vita mjukisbyxor när jag hämtade barnen   Och efter det började kroppen kännas mer normal igen, även om jag blev vansinnigt trött.


Hur som helst, jag har varit iväg och småshoppat lite idag. Mycket önskesaker har det blivit på sistone, jag har liksom tagit tillfället i akt. Det lär dröja tills nästa gång jag kan kosta på mig själv så här mycket.

Idag blev det det här som fick följa med hem:


Nu har jag äntligen köpt en iCurl, som jag önskat mig sen ett par år tillbaka!    Har inte provat den än, utan det får bli imorgon.


Barnen fick varsina nya handdockor från Ikea till samlingen, och var väldigt glada åt det.


 

Några förgglada ramar, också de från Ikea, fick också följa med hem.


Dagens fynd: Färgglada filtar från Jysk (man kan aldrig ha för många filtar!   ) för 25 kr styck!


Now, magkänsla var ju egentligen temat just nu. Och det hör lite ihop med bilderna ovan. Med tavelramarna och filtarna. Är det nånting jag har lärt mig här i livet, så är det att man ska både ha respekt för och lita på sin magkänsla. I både stort och smått. Smått är exempelvis de där färgglada sakerna, för just nu har jag ett stort behov av färg. Det gör mig glad. Jag behöver få känna mig glad också (det gör ju för all del alla), i synnerhet efter det senaste halvåret, som inte har känts bra. Och som jag nu toppat med att vara sjuk i två veckor mer eller mindre i sträck. Nu längtar jag efter vår och sommar, att få komma hem, och jag längtar efter färg. Och då får det bli färg.


Samma sak är det även med större saker i livet. Man ska aldrig gå på tvärs av magkänslan, iaf inte om det inte är absolut nödvändigt. Och från och med nu ska jag göra mitt yttersta för att alltid låta magkänslan råda.


Nej, nu får det vara slutfilosoferat här. Jag ska ägna en liten stund till åt min mohairtröja, sen får det allt bli sängen.


 

Bara det sista på ryggen kvar nu + ärmarna.


Natti med er!   

Ovido - Quiz & Flashcards