Alla inlägg under februari 2011

Av /A - 13 februari 2011 00:06

Det är tyst och lugnt här, alla sover sen ett bra tag tillbaka. Utom jag då. Jag har arbetat med uppsatsen hela kvällen, och det går framåt. Hade jag nu fått en dag eller möjligtvis två ostörd, så skulle jag lätt bli klar med den på den tiden. Men det får jag tyvärr inte. Imorgon måste jag förbereda måndagens seminarium, och jag vet inte om eller hur mycket tid jag kommer ha tillgängligt för att fortsätta omarbetningen. Och måndag är jag i Uppsala hela dagen, så då lär det inte bli mycket gjort. Jaja. Det är som det är med den saken.


Annars så har jag mått lite bättre idag. Saknaden har avtagit och det känns rätt lugnt nu ikväll. Jag har börjat tänka framåt lite mer också, något som baske mig varit omöjligt de senaste dagarna. Men under eftermiddagen idag, och lite under kvällen, så har de där tankarna kring vad jag vill göra framöver börjat dyka upp. Inga stora grejer egentligen, utan mest bara småsaker som jag har lust att göra. Jag har funderat på att läsa lite mer språk till exempel. Ja, bara för skojs skull då. Syrran ska börja läsa samisk, vilket jag tycker är hur coolt som helst. Det skulle jag med vilja göra. Och så skulle jag vilja lära mig mer tyska och spanska, och franska vore inte heller dumt att kunna (det dyker upp en hel del franska i mina studier). Sen skulle jag vilja lära mig braille (alltså det som blinda läser, med de upphöjda prickarna) och jag skulle vilja lära mig mer teckenspråk.

Det sistnämnda lärde jag mig litegrann under senare tonåren, men det mesta är glömt nu. Jag minns inte ens alla bokstäver i alfabetet. Men det vore kul att repetera lite, så jag funderar på att köpa en bok om det och nöjesläsa under sommaren.


Jag har inte stickat en enda maska sedan jag flyttade heller. Varken på mina februari-sockor eller på löven jag beställde. Det ska jag göra i slutet på nästa vecka eller så, när uppsatsen är klar. Lite belöning sådär. Inte för att jag hinner sticka så värst mycket innan dess ens om jag skulle vilja. Jag har fullt upp med pluggandet. Som vanligt. Det lär jag iofs ha även i slutet på nästa vecka, för vi har en större inlämningsuppgift på den här kursen som jag måste ta tag i då. Kursen är ju nästan slut! Bara den kommande måndagen och måndagen efter det kvar. Sen kommer det 4-5 veckor då jag ska skriva på nästa uppsats. Catharina Ahlgren blir det nog om då.


Nåväl. Jag borde nog gå och sova nu. Även om jag egentligen skulle vilja läsa lite bloggar och bara ta det lugnt en stund. Hinner liksom aldrig med det längre, så jag ligger väl typ ett halvår efter på den fronten vid det här laget. Å andra sidan har jag ju ha mycket läsning att se fram emot när jag väl hinner med   

Nu får det dock bli sängen nästa, så god natt med er!

Av /A - 12 februari 2011 11:50

Vi pratade lite inatt via msn. Påbörjade att på allvar reda ut allt som hänt. Det kändes bra. Nu kan vi kommunicera. Lite bättre iaf. Jag får veta saker han inte sagt. Bilden kompletteras. Jag får veta vad som händer i hans huvud. Och jag insåg varför jag saknar honom så mycket. Eller ett av skälen iaf. Jag mår ju rätt mycket skit fortfarande, och då kan man ju behöva någon att vända sig till, någon som har riktigt bra kramar och så. Och han har världens bästa kramar. Så jag mår skit över vad som hänt oss, samtidigt som det är honom jag spontant vill vända mig till när jag mår skit. Weird.


Jaja. Det blir nog bättre så småningom.


Just nu sitter jag med huvudet fullt i hårfärg, och hoppas att jag ska känna mig lite fräschare sen. Och sen ska jag ta itu med uppsatsen idag, försöka få betat av så mycket som möjligt på den, så att jag blir klar någon gång. Jag hoppas på en riktigt effektiv lördag och söndag i det avseendet. Samtidigt har jag en redovisning att förbereda inför måndag, så jag lär lägga lite krut på den med.


Blabla. Har inget vettigt att säga idag. Så jag avslutar här.

Av /A - 12 februari 2011 00:08
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av /A - 11 februari 2011 10:28

Idag är jag lite mera människa än jag var igår. Jag sov hela natten, även om jag drömde en massa om allt som hänt och vaknade förbannad och med jätteont i tänderna eftersom jag hade bitit ihop hårt, hårt. Sen slumrade jag till ytterligare en timme på soffan strax före 8, så nu är jag faktiskt hyfsat utvilad. Äntligen!


Kroppen är dock som den är. Jag är tokmör efter flyttandet fortfarande, har nyss haft mens och jag gick ner 3,5 kg förra veckan. Det känns, om man säger så. Men i vilket fall mår jag bättre idag. Rent av så jag funderar på att sätta på mig vettiga kläder idag, en koordinerad outfit, istället för raggsockor, mjukisbyxor, en urtvättad tröja och en yllekofta (jag ser ärligt talat inte ut, jag lovar). Och förresten behöver jag köpa hårfärg också. Jag har en utväxt som är typ en kilometer lång vid det här laget.


Onsdag eftermiddag, medan vi flyttade de sista sakerna, så skickade min handledare ett mail med synpunkter på min uppsats. Jag vågade inte läsa kommentarerna i onsdags kväll, utan läste bara hans mail (kommentarerna var alltså skrivna direkt i uppsatsdokumentet). Utifrån hans mail så kändes det som att det fanns hur mycket som helst som skulle ändras, samtidigt som han sa på slutet att allt fanns ju egentligen där, det behövde bara stuvas om en del. Och det var så jag också kände - det mesta borde vara med, men att jag nog behövde stuva en del.


Hur som helst. Igår morse läste jag så igenom alla hans kommentarer, och blev allt mer lättad. Det var inte alls så farligt som jag trodde. Okej, det kommer gå åt en del skrivtid, och kanske lite tid på att leta sidhänvisningar, men det är fortfarande i huvudsak mest frågan om att stuva och skriva om. Dessutom hade han gett mig tydliga anvisningar, massa tips om formuleringar osv. Det känns ärligt talat som att han har gjort 90% av det återstående jobbet åt mig   


Sen hade vi handledning per telefon igår kväll, där vi pratade om hans kommentarer och vi gick igenom hela uppsatsen. Då sa han att det var ju en del jobb igen, men att han inte kunde avgöra hur lång tid han trodde det skulle ta, och att jag hade ju skrivit den inskickade versionen supersnabbt, så det kunde nog gå tokfort för mig att bli klar, misstänkte han. Och det tror jag med. Bara jag kommer igång, vill säga. För vi bestämde att jag skulle använda ytterligare en bok för själva den retoriska grunden, vilket i praktiken innebär att jag ska hänvisa till den på vissa ställen bara. Ingen stor grej i sig - om det inte vore för att bokskrället visat sig vara så svår att få tag på! Den är utlånad på alla bibliotek, och jag försöker just nu lista ut om det finns nånstans där de har den står på hyllan i bokhandlarna. Jag misstänker starkt att om jag nu har en sådan tur öht, så kommer det vara hos Studentbokhandeln. I Uppsala. Och jag befinner mig i Stockholm. Och det har toksnöat inatt, vilket innebär att det mesta av buss- och tågtrafik står stilla idag. Och som om inte det räckte, så måste jag dessutom vara tillbaka för att hämta barnen till kl 16. Kan bli intressant, det här   


Jaja, så kan det vara. I övrigt blev jag akut inspirerad att bygga dockhus. Ja, i julklapp åt barnen, alltså. Köpa två stycken av de där lägre Billy-bokhyllorna, en sticksåg för att skära till dörrar och fönster och sånt, tapetsera, göra belysning och hela faderullan. Ja, det blir ju två stora dockhus, men jag hade tänkt dem till dockor i storleksordningen Barbie eller Woody/Jessie (Toy Story) typ. Alltså dockor i 30 cm-storlek ungefär.


Nåväl. Så är det. Nu är frågan hur jag ska göra här...jag väntar på besked om boken finns hos Akademibokhandeln här i stan eller hos Studentbokhandeln i Uppsala (via mail alltså), och frågan är om jag ska satsa på att åka idag eller imorgon ifall den finns inne. Imorgon ska det vara bättre väder, men då lär jag ta ungarna med mig, för A fyller år, och då tycker jag de kan få vara barnlediga (och mig-ledig   ) den stunden iaf. Men samtidigt hade de funderingar på att dra iväg med barnen och åka skridskor, och då kan jag ju inte åka när som helst liksom. Hm. Och ska jag åka idag, så riskerar jag att det strular med tåg och sånt, och att jag får svårt att hinna tillbaka i tid. Så...hur göra?


~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Yes! Ringde upp Akademibokhandeln (orkade inte vänta på att de skulle svara på mail), och de skulle ha flera stycken av den boken på hyllan!   Håll tummarna nu att det stämmer, och att den inte kostar en halv miljard mer där än den gör på nätet (tyvärr tenderar de att göra det, men jag måste ju ha boken, så...). Gud, så skönt, då slipper jag åka ända till Uppsala åtminstone i det här vädret. Nu ska jag bara samla mod att leta efter lite kläder och pallra mig in till stan istället. Så kan jag köpa hårfärg och så också. Nice!   

Av /A - 10 februari 2011 12:04

Det är dagen därpå. Igår flyttade jag från pojkvännen medan han var på jobbet. Stressigt, slitigt, tungt på alla sätt och vis. Men vi hann innan han kom hem.


Han tog det någorlunda med fattning när han väl ställdes inför faktum. Vi pratade lite via sms först, sen ringde han. Det skar i hjärtat att höra hur ledsen han var   Just då var han bara den snälla, rara, ömsinta killen. Inte den där andra. Den som gjorde att jag gick. Det gjorde så fruktansvärt ont att höra honom.


Men jag står fast vid mitt beslut.


Idag är jag så slut som jag nog aldrig har varit förut. Både fysiskt, mentalt och känslomässigt utmattad. Jag orkar inte ens sticka. Då är det baske mig illa.


Önskar jag kunde få komma hem till min lägenhet. Längtar efter vår. Sol och värme. Känner mig frusen ända in i själen.


Det känns nog bättre imorgon.

Nu

Av /A - 8 februari 2011 14:40
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av /A - 7 februari 2011 10:35
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av /A - 5 februari 2011 13:59
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Ovido - Quiz & Flashcards