Alla inlägg den 11 februari 2011

Av /A - 11 februari 2011 10:28

Idag är jag lite mera människa än jag var igår. Jag sov hela natten, även om jag drömde en massa om allt som hänt och vaknade förbannad och med jätteont i tänderna eftersom jag hade bitit ihop hårt, hårt. Sen slumrade jag till ytterligare en timme på soffan strax före 8, så nu är jag faktiskt hyfsat utvilad. Äntligen!


Kroppen är dock som den är. Jag är tokmör efter flyttandet fortfarande, har nyss haft mens och jag gick ner 3,5 kg förra veckan. Det känns, om man säger så. Men i vilket fall mår jag bättre idag. Rent av så jag funderar på att sätta på mig vettiga kläder idag, en koordinerad outfit, istället för raggsockor, mjukisbyxor, en urtvättad tröja och en yllekofta (jag ser ärligt talat inte ut, jag lovar). Och förresten behöver jag köpa hårfärg också. Jag har en utväxt som är typ en kilometer lång vid det här laget.


Onsdag eftermiddag, medan vi flyttade de sista sakerna, så skickade min handledare ett mail med synpunkter på min uppsats. Jag vågade inte läsa kommentarerna i onsdags kväll, utan läste bara hans mail (kommentarerna var alltså skrivna direkt i uppsatsdokumentet). Utifrån hans mail så kändes det som att det fanns hur mycket som helst som skulle ändras, samtidigt som han sa på slutet att allt fanns ju egentligen där, det behövde bara stuvas om en del. Och det var så jag också kände - det mesta borde vara med, men att jag nog behövde stuva en del.


Hur som helst. Igår morse läste jag så igenom alla hans kommentarer, och blev allt mer lättad. Det var inte alls så farligt som jag trodde. Okej, det kommer gå åt en del skrivtid, och kanske lite tid på att leta sidhänvisningar, men det är fortfarande i huvudsak mest frågan om att stuva och skriva om. Dessutom hade han gett mig tydliga anvisningar, massa tips om formuleringar osv. Det känns ärligt talat som att han har gjort 90% av det återstående jobbet åt mig   


Sen hade vi handledning per telefon igår kväll, där vi pratade om hans kommentarer och vi gick igenom hela uppsatsen. Då sa han att det var ju en del jobb igen, men att han inte kunde avgöra hur lång tid han trodde det skulle ta, och att jag hade ju skrivit den inskickade versionen supersnabbt, så det kunde nog gå tokfort för mig att bli klar, misstänkte han. Och det tror jag med. Bara jag kommer igång, vill säga. För vi bestämde att jag skulle använda ytterligare en bok för själva den retoriska grunden, vilket i praktiken innebär att jag ska hänvisa till den på vissa ställen bara. Ingen stor grej i sig - om det inte vore för att bokskrället visat sig vara så svår att få tag på! Den är utlånad på alla bibliotek, och jag försöker just nu lista ut om det finns nånstans där de har den står på hyllan i bokhandlarna. Jag misstänker starkt att om jag nu har en sådan tur öht, så kommer det vara hos Studentbokhandeln. I Uppsala. Och jag befinner mig i Stockholm. Och det har toksnöat inatt, vilket innebär att det mesta av buss- och tågtrafik står stilla idag. Och som om inte det räckte, så måste jag dessutom vara tillbaka för att hämta barnen till kl 16. Kan bli intressant, det här   


Jaja, så kan det vara. I övrigt blev jag akut inspirerad att bygga dockhus. Ja, i julklapp åt barnen, alltså. Köpa två stycken av de där lägre Billy-bokhyllorna, en sticksåg för att skära till dörrar och fönster och sånt, tapetsera, göra belysning och hela faderullan. Ja, det blir ju två stora dockhus, men jag hade tänkt dem till dockor i storleksordningen Barbie eller Woody/Jessie (Toy Story) typ. Alltså dockor i 30 cm-storlek ungefär.


Nåväl. Så är det. Nu är frågan hur jag ska göra här...jag väntar på besked om boken finns hos Akademibokhandeln här i stan eller hos Studentbokhandeln i Uppsala (via mail alltså), och frågan är om jag ska satsa på att åka idag eller imorgon ifall den finns inne. Imorgon ska det vara bättre väder, men då lär jag ta ungarna med mig, för A fyller år, och då tycker jag de kan få vara barnlediga (och mig-ledig   ) den stunden iaf. Men samtidigt hade de funderingar på att dra iväg med barnen och åka skridskor, och då kan jag ju inte åka när som helst liksom. Hm. Och ska jag åka idag, så riskerar jag att det strular med tåg och sånt, och att jag får svårt att hinna tillbaka i tid. Så...hur göra?


~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Yes! Ringde upp Akademibokhandeln (orkade inte vänta på att de skulle svara på mail), och de skulle ha flera stycken av den boken på hyllan!   Håll tummarna nu att det stämmer, och att den inte kostar en halv miljard mer där än den gör på nätet (tyvärr tenderar de att göra det, men jag måste ju ha boken, så...). Gud, så skönt, då slipper jag åka ända till Uppsala åtminstone i det här vädret. Nu ska jag bara samla mod att leta efter lite kläder och pallra mig in till stan istället. Så kan jag köpa hårfärg och så också. Nice!   

Ovido - Quiz & Flashcards