Alla inlägg den 13 februari 2011

Av /A - 13 februari 2011 00:06

Det är tyst och lugnt här, alla sover sen ett bra tag tillbaka. Utom jag då. Jag har arbetat med uppsatsen hela kvällen, och det går framåt. Hade jag nu fått en dag eller möjligtvis två ostörd, så skulle jag lätt bli klar med den på den tiden. Men det får jag tyvärr inte. Imorgon måste jag förbereda måndagens seminarium, och jag vet inte om eller hur mycket tid jag kommer ha tillgängligt för att fortsätta omarbetningen. Och måndag är jag i Uppsala hela dagen, så då lär det inte bli mycket gjort. Jaja. Det är som det är med den saken.


Annars så har jag mått lite bättre idag. Saknaden har avtagit och det känns rätt lugnt nu ikväll. Jag har börjat tänka framåt lite mer också, något som baske mig varit omöjligt de senaste dagarna. Men under eftermiddagen idag, och lite under kvällen, så har de där tankarna kring vad jag vill göra framöver börjat dyka upp. Inga stora grejer egentligen, utan mest bara småsaker som jag har lust att göra. Jag har funderat på att läsa lite mer språk till exempel. Ja, bara för skojs skull då. Syrran ska börja läsa samisk, vilket jag tycker är hur coolt som helst. Det skulle jag med vilja göra. Och så skulle jag vilja lära mig mer tyska och spanska, och franska vore inte heller dumt att kunna (det dyker upp en hel del franska i mina studier). Sen skulle jag vilja lära mig braille (alltså det som blinda läser, med de upphöjda prickarna) och jag skulle vilja lära mig mer teckenspråk.

Det sistnämnda lärde jag mig litegrann under senare tonåren, men det mesta är glömt nu. Jag minns inte ens alla bokstäver i alfabetet. Men det vore kul att repetera lite, så jag funderar på att köpa en bok om det och nöjesläsa under sommaren.


Jag har inte stickat en enda maska sedan jag flyttade heller. Varken på mina februari-sockor eller på löven jag beställde. Det ska jag göra i slutet på nästa vecka eller så, när uppsatsen är klar. Lite belöning sådär. Inte för att jag hinner sticka så värst mycket innan dess ens om jag skulle vilja. Jag har fullt upp med pluggandet. Som vanligt. Det lär jag iofs ha även i slutet på nästa vecka, för vi har en större inlämningsuppgift på den här kursen som jag måste ta tag i då. Kursen är ju nästan slut! Bara den kommande måndagen och måndagen efter det kvar. Sen kommer det 4-5 veckor då jag ska skriva på nästa uppsats. Catharina Ahlgren blir det nog om då.


Nåväl. Jag borde nog gå och sova nu. Även om jag egentligen skulle vilja läsa lite bloggar och bara ta det lugnt en stund. Hinner liksom aldrig med det längre, så jag ligger väl typ ett halvår efter på den fronten vid det här laget. Å andra sidan har jag ju ha mycket läsning att se fram emot när jag väl hinner med   

Nu får det dock bli sängen nästa, så god natt med er!

Ovido - Quiz & Flashcards