Alla inlägg under februari 2011

Av /A - 23 februari 2011 14:00

Kommentarer överflödiga   


 

Av /A - 23 februari 2011 12:41

Äntligen! Igår blev jag officiellt registrerad på masterprogrammet, och idag har jag pratat med CSN, så på fredag får jag äntligen pengar! Wohoo! Jag har en shoppinglista som är lång som ett ont år vid det här laget   Men först och främst behöver jag en ny laptop, en ny vinterjacka och en klänning till bröllopet i april. Och så funderar jag även på att köpa en bänkdiskmaskin. Och typ en miljon andra saker   


Hur som helst, så är det en mycket glad kvinna som sitter vid tangenterna nu. Så glad att jag funderar på att strunta i studierna idag, och istället ägna mig åt att sticka, läsa och bara vara. Februari är nästan slut, och jag har bara precis påbörjat den andra februari-sockan. Och på tisdag får jag öppna mitt mars-paket!

Och när jag nu ändå är inne på stickning - jag spände upp de två löv jag har stickat hittills med knappnålar, så att jag skulle kunna ta kort på dem och visa er:


Stickade löv.


Det lilla lövet är ungefär i storlek som en femkrona. Jag tror dessutom jag har bestämt mig för vad jag ska göra av dem: En mobil med stickade löv i alla möjliga färger   Det skulle ju verkligen vara jag, liksom. Så det får det nog bli.


Idag var jag förresten iväg på bokrean en snabbis, och offrade 99 kronor på en bok jag länge har önskat mig, och som skulle kosta 99 kr enbart idag och 199 resten av rean:


 

One more slice - Leila Lindholm.


I love it! Sååå mycket gott! Och SÅ värd de 99 kronorna   


Hur som helst, jag är sååååå glad idag! Flow! Låt oss hoppas att det håller i sig även vad gäller lägenheten, så att jag kan åka hem om 2-3 veckor istället för om drygt 4 veckor.

Av /A - 21 februari 2011 21:18

Igår (tror jag det var?) så stod tv'n på här och det som visades var "Sofias änglar", eller iaf tror jag det hette så. Det var iaf det där renoveringsprogrammet med Sofia Wistam, och snickarna Jonny och Mattias. Hur som helst, de renoverade åt en kvinna vars make gick bort i cancer för ett år sedan, och när jag såg hennes söta lilla radhus så kände jag verkligen hur jag längtar efter ett eget litet hus nån dag. Och dessutom föll jag pladask för en av tapeterna de hade använt. Den med fåglarna. I köket. Det blev såååå snyggt! Så den bara måste jag ju köpa en rulle av. Även om jag inte har någon vägg att smälla upp den på. Men däremot har jag ju tre byråar i lägenheten i Uppsala som ska renoveras, så jag kanske skulle göra en Persilja, och helt sonika tapetsera framsidan av en låda eller tre?   


Så här ser den ut iaf:

Falsterbo 1345 från Boråstapeter. Ca 550 kr/rulle.


Rusta har för övrigt också en del skojiga tapeter, i synnerhet om man nu ska tapetsera mindre ytor:


 

Den här är ju lite festlig. Och ja, det är den från reklamen. Tror den kostar typ 69 kr/rulle, så den är helt klart prisvärd.


 

Den svarta är inte heller dum...


 

Färgsprakande! Lite Christer Lindarw över den här va?   Men jag skulle kunna tänka mig även den på någon mindre yta. Minns dock inte priset på rak arm, men tror inte den var speciellt dyr heller.


 

Eller vad sägs om den här fulsnygga saken?    Har för mig att den kostade 289 kr/rulle. Den här skulle man ju kunna göra nåt skoj med, tror jag, fast vad vet jag inte...


Och från tapeter så halkade jag givetvis vidare in på belysning. Värmeljus, ljusslingor and what not. Jag behöver mer sånt! Och dekorationer har jag spanat runt efter. And here is the result of tonights search   :

 

Jättesöta prydnadsvattenkannor till krukväxterna från Jotex. 19:90 för två.


 

Jag blir lite glad av de här elefant-sängkläderna från Jotex   199 kr kostar de.


 

Mormorsrutor är helt enkelt aldrig fel. Pläd från Jotex, 125x150cm, 399 kr.


 

Den här har varit en favorit länge. Trasmatta från Jotex, 130x190cm, 469 kr.


 

Stationsklocka från Jysk. Även den en favorit sedan flera år tillbaka. Nu nersatt till 100 kr.


 

Romantiska sängkläder från Åhléns. 399 kr.


 

Karamellskål på fot, Åhléns, 89 kr.


 

Tvåvåningsfat från Åhlens. 199 kr.


Nej, nu är jag så trött att ögonen går i kors på mig här, så nu ska jag sooooova. Vi hörs imorgon, hörni!   

Av /A - 20 februari 2011 13:56

Det är en relativt soft söndag för min del idag. På förmiddagen var jag iväg till kyrkan där dottern och hennes bonussyster skulle sjunga i kör (annars skulle jag inte gå i kyrkan - det är helt enkelt inte min grej). Och döm om min förvåning när det visar sig att flickorna dessutom sjunger solo på en låt! Wow! De var superduktiga! Önskar bara jag hade tagit kort på dem, men jag tänkte inte ens på det där och då.


Men det kom även en dålig nyhet i morse. Mamman till ett par ungdomar jag känner tog livet av sig i helgen   Jag känner både med dem och för dem. Stackarna! 14 och 16 år är de. Alldeles för tidigt att förlora sin mamma. Man blir både tagen och dämpad när man får såna nyheter. Men jag vet iaf att de har ett bra nätverk omkring sig, så de är väl omhändertagna mitt i allting.


Annars så längtar jag väldigt mycket hem. Fantiserar om att shoppa en massa saker till lägenheten. Nya sofföverdrag (svarta), en ny golvmatta (röd), svarta och röda gardiner (va? Anar ni ett tema här, säger ni? Nu förstår jag inte alls vad ni menar   )...Tänker också att jag ska möblera så att ungarna får ha sina dockhus mera tillgängliga, och att jag ska överraska dem med lite nya grejer i nyinflyttningspresent i lägenheten. Känns ju lite passande att de får nya grejer att flytta in i sina hus med när vi flyttar tillbaka in i vår lägenhet, eller hur?   


Jag fantiserar om all god mat jag ska göra när jag kommit hem igen och själv får styra helt och hållet över såna saker. Fantiserar om de där lediga dagarna jag ska unna mig där jag ska parkera mig i soffan med tv-serier och film på dvd, och stickningen. Fantiserar om att få vara ensam vuxen och inte behöva anpassa mig efter någon annan. Fantiserar om att få gå ut i skogen och springa igen. Och om att kunna köra mina tränings-dvd'er och köra Zumba på kinecten. Längtar efter påsk och det traditionsenliga frossandet i godis och scifi-serier (vet inte varför, men just påsken har blivit en sån där tidpunkt då jag väldigt gärna vill se scifi). Längtar efter att få mina examenspapper, och längtar (tro det eller ej) efter att få börja på min nästa uppsats.


Över huvud taget har jag väldigt mycket att se fram emot just nu, känns det som  


Av /A - 19 februari 2011 09:51

Jag blev överraskad igår. När jag hade handledning per telefon för en vecka sedan, så sa handledaren att nästa gång kunde han inte ge lika utförliga kommentarer på uppsatsen (de har bara ett visst antal timmar de får lägga på sånt). Så jag förväntade mig liksom inte att den skulle anses vara helt klar efter min omarbetning, utan att den skulle komma tillbaka med lite synpunkter, även om det inte skulle bli i samma omfattning som förra gången. Så gissa om jag blev förvånad och GLAD när jag fick mail igår förmiddags från handledaren där han sa "Nu tycker jag definitivt den ser färdig ut!"   


Definitivt färdig. Definitivt. Wow, liksom. Innebörden av det var så mycket större än bara att ha skrivit klart sin uppsats. För det innebar att den är minst godkänd, vilket i sin tur innebär att jag är nästan i mål med min 26 år långa dröm om att få en examen från Uppsala Universitet. Det är bara opponeringen kvar, men jag kan inte bli underkänd. Och när den är gjord, så kan jag ansöka om att få ut min fil.kand.-examen Jag är högutbildad på riktigt. Och jag kan dessutom nu äntligen bli officiellt registrerad på masterkursen, så att jag får mina pengar från CSN. Det kommer bli sååå gött, för med undantag av de 2000 jag sent omsider fick i bostadsbidrag, så har jag inte fått ett öre sedan 23 december.


Igår "firade" jag lite i förskott genom att vara ledig hela kvällen. Tittade med ett halvt öga på tv och stickade. Stickade det första lilla lövet ur det amerikanska paketet och stickade lite på mina februarisockor. Skulle vilja visa er bild på lövet, men det måste blockas först. Det krullar bara ihop sig just nu, så det blir ingen bra bild. Men det kommer. Och februarisockorna får jag försöka sätta lite fart med, det är ju bara 11 dagar kvar av februari. Håller på med foten på den första, så det är lite kvar och jag har ju en del studier också att hinna med.


Studier, ja. Idag är det nya tag och förberedelser inför måndagens seminarium. Det sista i den här kursen. Jag ska redovisa en av texterna, och det visade sig vara den kortaste av dem - bara 11 sidor! Tack och lov var det inte Spivak-texten, som förvisso är på svenska, men som är en 70 sidor lång obegriplig rappakalja. Åtminstone än så länge. Jag ska försöka ta mig igenom den idag och bli klar med den.


Ja, det är väl bara att bita ihop och ta itu med den (och de andra texterna). Må gott där ute i kylan (-18,5 hos mig idag - brrr!)   

Av /A - 17 februari 2011 21:51

Sent omsider är uppsatsen klar! Eller ja, jag hoppas det iaf. Det återstår ju att se vad min handledare säger om det hela. Jag känner mig hyfsat nöjd iaf, vilket är högst ovanligt. Jag är galet självkritisk när det gäller såna där saker *s*.

Det höll förresten på att gå helt galet i slutskedet av arbetet, när jag plötsligt fick en seriös systemkrasch på laptopen. Jag svär - mitt hjärta stannade säkert i flera sekunder! Som tur var gick burken igång igen, och som tur är så sparar jag alltid mina arbeten närmast tvångsmässigt varannan minut. Så det första jag gjorde var förstås att göra en back up på datorn, innan jag fortsatte.


Nu ska jag vila huvudet en liten stund innan det är dags att försöka sova. I fullmåne och med ÄL...kan undra vad jag kommer drömma om inatt då?   Kände av det redan igår, och kan ju säga att det var liiiite småjobbigt (men trevligt också, för all del) att ha ÄL och seminarium med institutionens snyggaste professor - haha!


Nåväl. Håll tummarna att uppsatsen passerar nålögat denna gång, hörni!   

Av /A - 16 februari 2011 08:50

...att det är över på allvar när du ser att han börjat använda en av datingtjänsterna på Facebook, och du över huvud taget inte reagerar på den saken   


¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨


Vi pratade lite igår om vissa saker som hänt, vilket kändes bra. Han behöver också få ett closure. Intressant att notera är dock hur han över huvud taget inte ifrågasätter att det tagit slut. Inte med ett komma. Väldigt typiskt adhd - säger man att det är på ett visst sätt, så är det så. Punkt. Ovant, men det gör det ju onekligen enklare just nu.


Nåväl. Idag ska jag bege mig till Uppsala, till ett seminarium jag är väldigt illa förberedd inför   Men jaja, det får gå. Och ikväll tänker jag baske mig skriva klart uppsatsen!

Av /A - 15 februari 2011 13:49

Jag mår allt bättre för varje dag som går. Ja, rent mentalt alltså. Fast även fysiskt. Jag sover bättre och bättre för varje natt, och det gör en enorm skillnad   Det var utan tvekan rätt beslut jag tog.


För varje dag som går ser jag lite mera framåt. Fantiserar om vad jag ska göra sen när jag äntligen är hemma i min egen lya igen. En av mina planer är att faktiskt ta ledigt. 3 dagar semester ska jag ha, där jag bara ska njuta. Då tänker jag parkera mig i soffan med min stickning, tv-serier på dvd, tacos, sushi och hembakade semlor. Och hör sen   Jag längtar! (inte minst efter att komma bort från katterna här. De är jättefina, men det är katthår överallt, och jag är inte så vansinnigt förtjust i de illaluktande kattlådorna   )


I övrigt så rullar det på skapligt nu. Jag hoppas på att bli klar med den evinnerliga uppsatsen idag (håll tummarna!), så att jag kan övergå till mastodontuppgiften som avslutar den nuvarande kursen, samt börja spåna på min masteruppsats. Jag ska därför avsluta denna lilla epistel redan nu, och koncentrera mig på uppsatsen   

Ovido - Quiz & Flashcards