Alla inlägg den 2 juli 2010

Av /A - 2 juli 2010 21:25

Jag har just avverkat tredje dagen av min mens, och är i vanlig ordning rätt slut vid det här laget. Dagens blogginlägg kommer således bestå av mera bilder än text.


Idag skulle vi ha temadag, men vi tog det redan igår eftersom det var grått och mulet hela dagen, och vi inte kände oss sugna på att gå ut. Således blev det en hel del Hitta Nemo, prat om havet, havsinspirerat pyssel och havsinspirerad mat. Och celebert besök fick vi också.


 

Celebert besök på tredje våningen.


Barnen har fått varsitt tittskåp och uppdraget är att göra ett akvarium.


Målning pågår.


Lillebrors färdiga akvarium, med växter, stenar, fiskar och snyggt målat. Känns väldigt mycket som våra hav, eller hur? Åtminstone bakgrund och omgivning, fiskarna är väl lite mer åt det tropiska hållet.


Dotterns akvarium. På bakgrunden har hon målat havhästar bland annat, och man får verkligen en känsla av korallrev, eller hur?   


Medan barnen pysslade, så passade jag på att sno ihop lite vetebullar med chokladfyllning.


 

Till middag blev det kokt torsk med grönsaksragu och potatismos.


Till efterrätt sjöstjärneglass, så klart! Ibland behöver det inte vara svårare än så här - ett paket glass, ett pepparkaksmått och lite sås ringlat runt om.


Idag har vi gått på promenad, och går då bland annat på en liten stig mellan två stora åkrar med lin. Visst är linblomman vacker?


Som ett hav av linblommor.


Ännu mera linblommor, och utsikt mot Eriksberg.


 

Nyponrosorna blommar för fullt nu.


 

Enligt lillebror är detta vampyrblommor. Och tja...det är väl ett namn gott som något?   


 

Klöverblommor.


Vad är detta?


Djuren hade sökt sig in i skuggan idag. Kunde inte riktigt bestämma mig för om detta var får eller getter, förresten - de hade både fårull och gethorn, flera av dem.


 

Inne i vår vackra skog.


Och vad är nu detta då? Fina färger iaf!


 

Här nere ligger Älvlandet, enligt dottern. Ja, i betydelsen älvor, inte älven, alltså.


 

Mera Älvland.


Sötnosarna på väg nerför backen och förbi kvarnen som står inne i skogen.


Den här är jag också osäker på. Den är markväxande iaf, och blommorna i storlek med en femkrona ungefär. Söta var de iaf   


Så var det med det. Nu är det strax sovdags, och imorgon bitti blir barnen hämtade för avfärd till stugan. Vilket innebär att jag får en barnledig vecka, vilket jag allt kan behöva för att bli klar med min mens, återhämta mig från den, samt skriva min projektuppgift. Ja, och så ska jag i dop på söndag också   

Ovido - Quiz & Flashcards