Alla inlägg den 1 juli 2010

Av /A - 1 juli 2010 09:14

Ja, det blev alltså hemmadag idag. Vad månne man hitta på, tro? Någon gång under dagen kommer M, J och lilla Astrid hit och fikar, men i övrigt är dagen helt oplanerad. Känns märkligt.


Nu på morgonen är det mulet ute, men det kommer klarna upp så småningom och under eftermiddagen blir det strålande sol och en bit över 20 grader. En dag som gjord för utomhuslek, med andra ord. Det får väl bli en sväng ut med filten åtminstone, så får barnen spela lite fotboll och så. En annan parkerar sig väl med en bok, skulle jag tro *s*.


Kanske skulle man slå till och baka något nu på förmiddagen? Förvisso finns det ju fikabröd, men det kommer å andra sidan ta slut idag. Och det är ju kul att baka.

Förresten har jag spanat in en chokladkaka med jordgubbar i min chokladbok som jag ska göra senare i sommar...jag har stora förhoppningar på den, kan jag säga. Fast då får vi nog ställa till med kalas, för en hel tårta är lite brutalt bara åt oss.


Nu har jag nästan officiellt sommarlov. Dagens redovisning är kursens sista, så det enda som kvarstår för min del är att skriva ihop mitt projektarbete, sen är jag klar med kursen. Vart tog tiden vägen?? Tyckte det var alldeles nyss jag började den här kursen, och nu är den praktiskt taget slut redan.

Och idag har vi 1. juli, vilket innebär att halva året redan har gått. Vart tog den tiden vägen?? Det var ju alldeles nyss vi hade 20 grader kallt, gnistrande sol och det var OS på tv...väl? Och det var väl alldeles nyss vi välkomnade våren och varmare väder?


Det är rent läskigt vad fort tiden går ibland. Men så har jag ju att göra mest hela tiden, förstås. Vårterminen var ju en väldigt lästung termin, så det var inte så många dagar man kunde unna sig att vara helt ledig mellan nyår och nationaldagen. 37,5 nya hp slängdes in i potten på utbildningen, och snart tillkommer det ytterligare 7,5 hp. Kvar är 7,5 hp nu i sommar, 30 hp i höst och 30 hp i vår, sen är jag klar med kandidatexamen.

Allt som allt sedan jag började läsa på högskola/universitet har jag nu 162 avklarade poäng (några gamla kurser är inte avslutade, och de poängen räknar jag därför inte), och nästa vår kommer jag ha minst 229,5 hp. Välutbildad var ordet *s*.


Att jag har läst en massa olika saker har jag lärt mig inte är en nackdel heller - vid parlamentet i Bryssel t.ex påtalade de noggrant att det som ofta var utslagsgivande när de anställer människor är just att man har läst andra saker än bara sin huvudsakliga utbildning. De ser det som en STOR fördel att man har läst helt andra saker och således har kunskap om andra områden än bara sitt examensområde. Samma saker har jag fått höra från andra ställen. Så tji fick de som hävdat att det skulle vara mig till nackdel att jag har hoppat mellan olika utbildningar!   På den här nivån är det faktiskt inte det, i synnerhet inte om man har siktet inställt högt.


Nu har jag ju tänkt läsa en master efter kandidatexamen, och därefter funderar jag ju på att forska. Men samtidigt lockar det lite att läsa ytterligare extrakurser i framtiden. Jag skulle kunna tänka mig att läsa både historia, astronomi, företagsekonomi, lingvistik eller varför inte en av alla fornegyptiska kurser? Jag kan tänka mig att det blir en och annan kvällskurs i framtiden, beroende på vad jag gör i övrigt och om jag befinner mig i Sverige på vardagarna. Mycket roliga kurser finns det att välja på iaf   


Nej, nu får det bli lite mer kaffe, medan jag funderar på vad vi ska fördriva tiden med idag.

Ovido - Quiz & Flashcards