Alla inlägg den 27 maj 2009

Av /A - 27 maj 2009 19:41

Det är väl på tiden med en liten stick-update igen. Det har varit mycket stiltje på sistone, eftersom tiden inte riktigt räckt till. Därför drabbades Sockklubbens april-sockor av SSS, min Land Girl Sweater har växt oerhört sakta, och högen med oblockade saker bara växer. Det ämnar jag ändra på under veckan som kommer.


Den ensamma Diagonal Lace-sockan, vars partner drabbats av SSS (second sock syndrome - en oförmåga att få tummen ur och sticka den andra strumpan *s*). I bakgrunden en bild på de oerhört vackra BSG-sockorna, som jag ämnar att sticka framöver.


Min Land Girl Sweater växer sakta men säkert.


Dagens paket från Maria på Garnkorgen. Ska bli rätt skönt att sticka enfärgat efter att ha haft 6 nystan på gång samtidig med Land Girl Sweatern.


Maj månads mönster från Sockklubben (tillsammans med ett till, men jag ska sticka dessa), som jag ska köpa garn till på Y&T nästa vecka.




Juni månads mönster från Sockklubben. Funderar på att sticka dem åt dottern, om jag kan förminska mönstret tillräckligt mycket. Kanske göra två par, ett med gröna äpplen åt sonen? Vi får se.


Nej, nu ska jag sticka lite till och njuta av att vara litegrann ledig iaf :-)

Av /A - 27 maj 2009 15:53

Idag kom det. Paketet från Garnkorgen. Idel Debbie Bliss så långt ögat nådde. Två grå, och 18 svarta. De grå för att komplettera en tidigare beställning där jag felberäknat, och de svarta ska bli äldsta sonens svindyra julklappströja. Nästan 900 spänn går den loss på. Men så är det merinoull också. Och nog fasen är mina barn värda det. Han är stor grabb nu, klart han ska ha lite exklusivare grejer. Han sliter inte kläder på det sättet längre.


Själv får jag otaliga timmars stickglädje ur det hela. Och en grabb som får en ny favorittröja. För ni kan aldrig ana hur sköna plagg ur den där merinoullen är att bära. Helt otroligt, är vad det är. Som att få både ens favoriträtt och ens favoritgodis. Guddomligt.


Nu: Mat. Barnen har beställt potatisbullar och bacon idag igen. Tack för tipset, Ever! Det blev en ny favorit på matbordet direkt :-)

Av /A - 27 maj 2009 14:30

Jag har sommarlov! Förvisso bara i 30 timmar, men men ;)


Snabbuppdatering nu bara, ska strax hämta kidsen på dagis.


Morgana:

Hihi. Opponeringen var idag, och den gick utan problem. Igår var det tal, och det gick väl också okej. Improviserade, som vanligt. Tycks vara stört omöjligt för mig att förbereda mig för de där sakerna. Men det gick ju bra - har en jättehög med lappar från alla som var där, som påtalar hur bäst jag är *lol*. Får nog rama in dem och titta på de dagar då man mest bara känner sig som ett sunkigt as ;P


Dags att hämta barnen nu - kram på er! :-)

Ovido - Quiz & Flashcards