Direktlänk till inlägg 26 maj 2011

Hugo ska dö.

Av /A - 26 maj 2011 23:15

Ibland är allt hissnande lycka, ibland den djupaste sorg. Ibland är man trygg, ibland härskar rädslan.


Och ibland finns allting på en gång.


Tänker på bästaste M. Allt kommer gå bra, vännen. Jag är helt säker. Hur skulle det kunna göra något annat? Du måste finnas, vara stark, frisk och glad. De hittade det tidigt, du kommer få hjälp. Men det är också viktigt att få vara rädd, att få panika. Att få sätta ord på de mörka molnen som seglar in. Så låt dig falla när du behöver det. Vi är många som står redo att fånga upp dig.


 


Tänker på lilla Hugo. Född 8. mars iår. Som fick diagnosen Junktional Epidermolysis Bullosa Herlitz. Den allvarligaste varianten av EB.

Lilla, lilla Hugo har blåsor över hela sin kropp. Stora och små. Sjukdomen gör att han får de här otroligt smärtsamma blåsorna hela tiden.


Han är infektionskänslig och kan inte vistas i folksamlingar.

Man kan inte lyfta Hugo som man gör med andra spädbarn.

Han får morfin hela dygnet. Ständigt högre doser.

Hans mamma och pappa går på knäna, för lilla Hugo måste ha omläggningar över hela kroppen flera gånger per dygn, mediciner och behandlingar hela tiden.


Deras hjärtan slits sönder vid varje omläggning, för Hugo skriker tills han inte får luft på grund av smärtan. Trots de höga morfindoserna.


Hugos mamma och pappa slåss som besatta för sin lille son. Men Hugo kommer dö. Snart. Sjukdomen är obeveklig. Hugo ska dö.


 


Rädsla och sorg. Själv har jag mest glädje. Att hitta nyckeln till språket fick min relation till Gabriel att vända helt.


Om glädje fanns som stoft, skulle jag ta några rediga nävar och hälla över bästaste M och över Hugo och hans mamma och pappa. Fast kanske skulle det inte förändra något alls. Men ifall glädje kunde eliminera det som är ont, då skulle jag ge dem allt jag hade.

 
 
Morgana

Morgana

27 maj 2011 08:18

<3

Och stackars stackars lilla Huga och stackars stackars hans föräldrar.
Aaah det går inte ens att föreställa sig både den fysiska smärtan eller den mentala.

Tack för dina fina ord, vännen. Tack för att du finns. <3

http://queenofnight.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av /A - 1 januari 2012 10:48

Kära blogg, jag vet att jag har försummat dig under lång, lång tid. Men jag har liksom inte haft varken ork eller lust att skriva på länge.   2011 var ett tungt år. Gick tillbaka igår och skummade igenom gamla inlägg, och såg hur året utvecklade ...

Av /A - 2 augusti 2011 21:32

Jag har både svårt att hinna med saker och ting numera, och svårt att orka med. Och nu, när jag dessutom har två bloggar, så är det verkligen svårt att hinna med. Jag skriver nu även på http://rhetorica-galactica.bloggplatsen.se/ , som är en "publik"...

Av /A - 22 juli 2011 04:12

Jag har ju sovit hela dagen, så nu inatt har det inte blivit mycket sömn. Istället har jag repat upp mohairtröjan jag stickade i vintras, som blev på tok för stor, och börjat sticka den i en storlek mindre, i sällskap av fjärde säsongen av Sex and th...

Av /A - 21 juli 2011 19:14

Så. Idag blev jag opererad. Sov inte särskilt mycket inatt, var så rädd att försova mig, så jag har vilat mycket idag. Fick vänta ända till kl 11 innan det blev min tur, så jag sov större delen av förmiddagen efter att jag hade fått en säng. Sen sov ...

Av /A - 20 juli 2011 20:09

Imorgon är det dags. Då ska jag in på Ackis tidigt på morgonen för en mindre operation, där de ska gå in i livmodern och ta prover inuti livmodern samt livmoderhalsen för att utesluta cancer. Det känns rätt så lugnt fortfarande och just nu är det job...

Ovido - Quiz & Flashcards