Direktlänk till inlägg 23 april 2011

Nånting nytt

Av /A - 23 april 2011 08:28

Jag tror det är dags för mig att börja ett nytt kapitel i livet. Att helt enkelt börja jobba, börja tjäna pengar, bli av med mina skulder. Jag älskar livet vid universitetet, älskar människorna där, men jag är samtidigt förfärligt trött på att studera nu.


Jag har studerat i snart 8 år. Samtidigt som jag haft små barn, trassliga relationer, förlorat barn, skilt mig och allt vad det nu är. Det har varit tufft, inte tu tal om den saken. Jag har många gånger fått slita mig fram på hörntänderna. Både ekonomiskt och praktiskt.


Jag tror att en del av det jag "lider" av just nu, frånsett mitt behov av det sociala, är just att jag har åstadkommit något jag drömt om i 26 år, nånting jag jobbat hårt för de senaste 8 åren. Det har blivit någon sorts post-reaktion på det hela, tror jag. Kanske är det därför jag inte tagit mig för med att begära ut min examen också. Att jag omedvetet drar mig från att få det svart på vitt, att jag egentligen är klar.


Det vore onekligen väldigt skönt att hitta ett bra jobb som betalar bra. Dels tjäna pengar, dels kunna börja beta av på alla mina skulder, och dels faktiskt få börja ha ledig tid på allvar. Som studerande småbarnsmamma har man ju aldrig riktigt det. Alla de stunder man annars skulle kalla "lediga" får man ta till pluggandet. Så att få åka hem från jobbet på eftermiddagen och kunna släppa taget om det hela kvällen vore väldigt, väldigt skönt. Och att ha helt lediga helger.


Jag får helt enkelt se till att få tummen ur här och begära ut min examen till att börja med. Sen måste jag se till att få tag på en vanlig lägenhet istället för en studentlägenhet, så att om drömjobbet sedan dimper ner så kan jag faktiskt tacka ja till det. Vill ju inte sätta mig själv på pottkanten så till vida att jag söker och får ett jobb jag verkligen vill ha, och sen måste tacka nej därför att jag har ett boende som kräver heltidsstudier för att jag ska få behålla det.


Samtidigt vore det skönt att få gjort klar min master...inte tu tal om den saken. Men kanske piggnar jag till lite bara jag får tummen ur att begära min examen, och aktivt letar efter nytt boende och ett jobb. Det kan ju ta tid också att hitta både boende och arbete, och så länge jag fortsätter studera så kan jag ju kosta på mig att vara lite kräsen också. Och allra bäst vore ju att hitta ett jobb jag kan sköta på deltid och där jag samtidigt hinner med att läsa klart min master.


Nå. Nu spånar jag hejvilt här. Men det är ungefär så det rör sig i mitt huvud. Det är verkligen, verkligen dags för mig att göra något annat än att bara studera. Så dagens målsättning är att få iväg min begäran om min examen. Så får jag ta det därifrån.


Glad påsk på er!   

 
 
Ingen bild

Morgana

23 april 2011 09:43

Ah det tycker jag låter som en bra plan.
Begära ut examen.
Fixa vanlig lägenhet.
Och sen är det väl hugget som stucket vilket som kommer först - jobb, master eller båda samtidigt :-)
När bostadsfrågan är löst så finns ju alla möjligheter öppna att tacka ja till :-)

Heja dig!!!

 
Ingen bild

Helen

23 april 2011 11:07

Känner igen känslan och jag uttryckte det som att jag kände mig som fiskarna i Hitta Nemo. De som kämpat i år för att rymma och när de ligger där i havet och guppar i plastpåsar säger nån: Now what?

Precis så...

/A

23 april 2011 11:22

Ja! _Precis_ så!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av /A - 1 januari 2012 10:48

Kära blogg, jag vet att jag har försummat dig under lång, lång tid. Men jag har liksom inte haft varken ork eller lust att skriva på länge.   2011 var ett tungt år. Gick tillbaka igår och skummade igenom gamla inlägg, och såg hur året utvecklade ...

Av /A - 2 augusti 2011 21:32

Jag har både svårt att hinna med saker och ting numera, och svårt att orka med. Och nu, när jag dessutom har två bloggar, så är det verkligen svårt att hinna med. Jag skriver nu även på http://rhetorica-galactica.bloggplatsen.se/ , som är en "publik"...

Av /A - 22 juli 2011 04:12

Jag har ju sovit hela dagen, så nu inatt har det inte blivit mycket sömn. Istället har jag repat upp mohairtröjan jag stickade i vintras, som blev på tok för stor, och börjat sticka den i en storlek mindre, i sällskap av fjärde säsongen av Sex and th...

Av /A - 21 juli 2011 19:14

Så. Idag blev jag opererad. Sov inte särskilt mycket inatt, var så rädd att försova mig, så jag har vilat mycket idag. Fick vänta ända till kl 11 innan det blev min tur, så jag sov större delen av förmiddagen efter att jag hade fått en säng. Sen sov ...

Av /A - 20 juli 2011 20:09

Imorgon är det dags. Då ska jag in på Ackis tidigt på morgonen för en mindre operation, där de ska gå in i livmodern och ta prover inuti livmodern samt livmoderhalsen för att utesluta cancer. Det känns rätt så lugnt fortfarande och just nu är det job...

Ovido - Quiz & Flashcards