Alla inlägg den 21 februari 2010

Av /A - 21 februari 2010 21:17

Det har varit en bra dag. Lugnt och skönt. Har läst bok, druckit kaffe, bakat bröd, gått promenad i solsken och kyla, åkt pulka i lössnö och mått gott i största allmänhet.


Lillebror fotar sin lego-motorcykel-rally-Kalle.


   Brödbak. Nu är frysen full i hembakat, grovt bröd. Gott!


 

En fleeceklädd legobyggare, redo att gå ut. Och nej, han är inte sur eller ledsen, han råkar bara göra en min precis när jag knäpper kortet *s*.


Skidåkare på lilla vägen över gärdena, där jag annars brukar springa (saknar det nu, det plogas inte där, så det är enbart skidspår nu).


 

Välklädd pulkaåkare.


Vintervackert. Vit, orörd snö.


 

Vi promenerade bort till stora pulkabacken vid Eriksberg, och här är lillebror på väg upp inför första åket i lössnön.


Backen är inte bara rätt så lång, den är bred också, så många kan vara här och åka samtidigt. Fast idag var det rätt så lugnt, förmodligen för att det var så kallt.


 

Det är en rätt så lång backe, som sagt. Längre än vad den verkar vara på den här bilden. Och just idag var det ett tjockt lager lössnö, så våra ansikten blev fullpackade i snö när vi åkte utför *s*.


Efter pulkaåkandet i Eriksberg gick vi hem till Flogsta igen, handlade, och tog så en sväng förbi lekparken innan vi gick hem. I bakgrunden en av alla de traktorer som rör sig i områdena hela tiden nu, och skottar alla vägar. Mycket snö har det kommit!


 

Min högt älskade Fana-mössa, som verkligen varit guld värd den här vintern. Någon modelltävling lär jag inte vinna, men hellre varm än snygg - alla gånger!


 

Till och med rutschkanan var fullpackad i snö...


 

...och det blev en hel hög som åkte med ner, och lillebror fastnade nästan med fötterna i all snö.


Det var lite mindre snö vid gungorna, så vi gungade en stund också.


 

Nybadad efter utevistelsen, och söndagsfin i håret.



Hade en massa ris kvar sen igår, så jag gjorde en till laddning thaigryta till det. Här är det grönsakerna som ska fräsas lite - och kan man bli annat än glad åt den färgranna synen?


Här har jag lagt tillbaka de stekta kycklingbitarna också (de steker jag först) och tillsatt grön curry och kokosmjölk. Till sist rörde jag i det kokta, kalla riset, och det räckte till middag åt lillebror och mig idag, och tre rediga matlådor åt mig till veckan.


 

En semla till efterrätt är aldrig fel.


Och medan jag diskade efter bakning och matlagning, så uppfann lillebror ett nytt spel: Trollkarlsbiljard :-)


Nu, kära vänner, sover den lille prinsen sen en timme tillbaka, och jag ska bänka mig framför tv'n med ett glas vin och kolla på OS. Imorgon börjar en ny, intensiv vecka, och jag ämnar krama ur denna söndag de sista minuterna vila innan det brakar loss igen. Så god natt med er, jag hoppas ni har haft en riktigt skön helg!

Av /A - 21 februari 2010 11:25

Solen skiner på den gnistrande snön där ute, och det är så vintervackert som det kan bli. Inne njuter jag av mitt kaffe, OS-stickningen och Njals saga, som jag ska ha läst tills på onsdag. I köket står en stor bröddeg på jäsning, och i vardagsrummet växlar lillebror mellan att titta på Gustaf, och att bygga med legot, som vi hällt ut på stora bordet.


Idag är livet rätt gött, hörni   


Lek med lego.

Ovido - Quiz & Flashcards