Alla inlägg den 17 februari 2010

Av /A - 17 februari 2010 23:50

Nu börjar det arta sig även för norrmännen - det verkar som valla-teamet börjar göra sitt jobb som de ska nu. Björgen tog ett guld ikväll, Northug ett brons. Sen tidigare har vi två silver och ytterligare ett brons, allt som allt 5 medaljer. Och Sverige har två guld :-)


 

Norge:

Guld - Marit Bjørgen, klassisk sprint.

Silver - Aksel Lund Svindal, utfor.

Silver - Emil Hegle Svendsen, 10 km sprint.

Brons - Marit Bjørgen, 10 km fristil.

Brons - Petter Northug, klassisk sprint.


Sverige:

Guld - Charlotte Kalla, 10 km fristil.

Guld - Björn Ferry, 12,5 km jaktstart.


Ännu är det mycket roligt kvar att titta på, men det jag ser mest fram emot kommer under de två sista dagarna av OS: Damernas 30 km och herrarnas 50 km.


Nu ska det karatesovas här. G'natt! :-)

Av /A - 17 februari 2010 19:40

Jag borde tokplugga inför tentan på fredag, men jag orkar bara inte ikväll. Det känns som om jag har mer än nog med att bara hålla ögonen öppna och andas.


Dagen har gått bra iaf. Dagispersonalen tackade mig var och en för att jag hjälpte till under Asa-loppet idag, vilket får mig att undra lite hur det annars ser ut när de har föräldrar hjälper till. Jag gjorde ju inget jag inte gör med mina egna barn, så att säga...såg till att alla gick på toa innan vi gick ut, hjälpte till med kläder, vantar, skidor, ordning i leden och att ingen blev glömd på varken det ena eller det andra sättet. Basic grejer, alltså. Som alla föräldrar gör. Eller borde göra. Men det kanske inte alltid är så? Hur som helst känns det ju bra att man iaf hjälpte till, och inte bara blev ett hinder för dagispersonalen iaf :-)


Några av barnen åkte skidor idag, men de flesta sprang. Det är inte så många små barn som har skidor idag, har jag märkt. Inte mina heller, vilket jag tänkte ändra på till nästa vinter. Anyway, efter loppet blev det blåbärssoppa, och därefter korvgrillning.

Ska också tillägga att exet, småbarnens pappa alltså, också var med idag. Efter att ha blivit försenad. Han ringde precis när vi började samla ihop barnen innan vi skulle gå ut, och meddelade att han hade kört på en cyklist(!). Jojo. Cyklisten tycks ha klarat sig utan större mén, men exet hade åtminstone haft sinnesnärvaro nog att tillkalla både polis och ambulans. Själv menar han att det hela berodde på höga snövallar och en cyklist som inte såg sig för, men jag är lite tveksam, måste jag erkänna. Jag vet ju hur exet brukar köra, och han var sen till dagis som det var, så...ja. Men, men, huvudsaken är ju att den stackars cyklisten klarade sig med livhanken i behåll.


Efter mitt inhopp som funktionär på Asa-loppet, så blev det möte inne på UU med JLK (jämställdhetskommittén), där vi skissade lite på planerna framöver, och bokade in att jag och den som representerar doktoranderna ska gå runt på A-kurserna nästa vecka och informera om vårt arbete, samt dela ut lite papper. Jag har väskan full av käcka, gröna informationspapper *s*.


Passade förresten på att höra mig för med exet om att han får en bonusvecka med lillebror den veckan det är aktuellt med resa till Bryssel för min del, vilket han menade på inte var något problem. Jag har därför anmält mig till resan nu :-D


Nu tänker jag strunta i både tentastudier och allt annat, och krypa upp i soffan och titta lite mer på OS, innan jag tar tidig kväll.


 

Stolt Asa-loppsmedaljör.

Ovido - Quiz & Flashcards